Müezzinoğlu: Provokatör 2 saat sonra kaçtı

Müezzinoğlu: Provokatör 2 saat sonra kaçtı

GÜNDEM Haberleri

“Hizmet aksasın, ölü sayısı artsın, diye kan anonsu yaparak hastane önlerini karıştıran provokatör, 2 saat sonra Ankara'dan çekip gitti.”

Gökhan Kaya BURSA 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki canlı bomba saldırısı sonrasında kan anonsu yaparak hastane önlerinde yoğunluğa sebep olanlarla ilgili açıklama yaptı. Müezzinoğlu, “Kan anonsu yapan kişi medya ve gazetecilik eğitimi görmüş, organizasyonu yapan bir sendikanın icra kurulu üyesi. Sağlıkla hiç alakası olmayan tamamen provokatör. Ve 2 saat sonra da Ankara'dan çekip giden, görevini yapmış biri” dedi.
Yapılanı “İhanet” olarak nitelendiren Bakan Müezzinoğlu, “Kan anonsundan sonra 1500 kişi geldi. 1480'nin kaydını almışız. 80 hastadan kan almak zorunda kalmışız. Milletle kavga etmek zorunda kaldık. Biz yaralı ile mi uğraşacağız, kan bağışına gelen vatandaşla mı? Niyet şu: Hizmet aksasın, ölü sayısı artsın ve bu olayın büyüklüğünün altında birileri ezilsin” diye konuştu. 
İlk gün hastaneye gelip de hayatını kaybeden vaka sayısının 24 olduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, “Yaralı gelip de kaybettiğimiz 24 yaralı yakınının tamamının provokatörlerden davacı olmasını istiyorum. Çünkü orada 1-3 dakika biz şayet o kan için gelenler ile uğraştıysak ve bizi meşgul ettilerse vakaya geç müdahale edilmiş olabilir” diyerek yaşanan olayın ciddiliğine dikkat çekti. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...