Erdoğan'dan Avrupa'ya: Teröre silah sizden gidiyor...

Erdoğan'dan Avrupa'ya: Teröre silah sizden gidiyor...

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PYD'nin içinde 1400 PKK'lının olduğunu belirterek, “Bunlarla silah yardımı yapanlar bize dost görünen ülkelerdir” dedi

Erdoğan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından kendisine verilen Fahri Doktora takdim ve 2015-2016 akademik yılı açılış törenine katıldı. Konuşmasını ağırlıklı olarak Suriye meselesine ayıran Erdoğan, sınırdaki durumun Türkiye için tehdit oluşturduğunu kaydetti.
Suriye meselesinin uluslararası toplumun gündeminde her gün daha üst sıralara tırmandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin başından beri savunduğu terörden arındırılmış bölge, uçuşa yasak bölge, eğit-donat uygulamalarının gerekliliği her geçen gün daha iyi anlaşılmaya başlanıyor. Ama dert başka. Dert aslında Türkiye'yi bölmek, atılan adım bunun için. Er veya geç bizim tezimize gelmek durumundalar. Aksi takdirde biz adımımızı atmak durumundayız” dedi.


PYD'nin içinde 1400 PKK mensubunun olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bu bir vakıa, bir gerçek. Ama bunu maalesef bize dost görünen ülkelerin hepsi de tam aksi istikamette ifade etmeye çalışıyorlar. Bunlara silah yardımı geliyorsa bunlardan geliyor ve bu silahların hangi ülkelerin silahları olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Kendileriyle ikili görüşmelerimizden bunu söylüyoruz. Bakın diyoruz, şuraya şu silahı gönderdiniz, buraya bu silahı gönderdiniz” diye konuştu.


Erdoğan, Türkiye'nin 5 yıldır ülkesinde misafir ettiği 2.5 milyon insana karşılık batıda 200, 220 bin civarında sığınmacı olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bir de Nobel ödülü meselesi çıktı ortaya bu arada. Filanca ülke, '30 bin kişiyi ağırlayabiliriz...' 'Öyleyse oraya bir Nobel verelim' demeye başladılar. Kardeşlerim Nobel'i asıl hak edenler, sınırlarına gelen insanlara kapılarını kapatanlar değil, yıllardır vakur bir şekilde ülkelerinin özgürleşmesini bekleyen Suriyeli kardeşlerimizdir ve onlara sahip çıkan Gaziantepli kardeşlerimdir, İstanbullu kardeşlerimdir. Şanlıurfa'daki, Hatay'daki, Mardin'deki buralardaki kardeşlerimdir.”


Tel abyad'ta oynanan oyuna dikkati çeken Erdoğan, “Orada bir kanton ilan etme durumu var. Sadece terör örgütlerinin dışında kim var? Yüzde 90'ı Arap ve yüzde 5'i Türkmen ve yüzde 5'i Kürt. Biz Kuzey Suriye'yi asla bunların kurguladıkları gibi kabul etmeyeceğiz. Kobani'yle yapılanı gördünüz. Bu insanlar kaçtığı zaman kime sığındılar. Biz bunca insanı karşıladık, kapımızı açtık. Bunların derdi tamamen kuzey Suriye'yi ele geçirmek. Suriye'de körüklenen terör ateşi, ilk olarak bizi etkiliyor. Ama unutulmasın ki bu ateş, mutlaka bölgenin tamamıyla birlikte Avrupa'yı ve dünyayı da yakmaya başlayacaktır. Bu bakımdan önümüzdeki dönemde sorunun çözümü yolunda önemli gelişmelerin yaşanacağını ümit ediyoruz.”


Esad'ın Moskova ziyaretini de eleştiren Erdoğan, “İşte en son Rusya'daki görüşme. Düşünebiliyor musunuz? 370 bin insanın kanına giren bir kişiyi kırmızı halıyla karşılamanın devlet arası diplomaside yeri olabilir mi? Maalesef insanlık bunu da gördü. Görüşmelerimizde farklı konuşup, farklı uygulamalara girenleri gördük” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...