Davutoğlu: Uykumun bölünmediği hiçbir gün yaşamadım

Davutoğlu: Uykumun bölünmediği hiçbir gün yaşamadım

GÜNDEM Haberleri

“Başbakan olarak bazen telefonun çalmasından ürkersiniz. Türkiye büyük ülke, her yerde olay olur. Bu kadar yoğun mücadele veriyoruz ama hâlâ suçluyorlar”

Seçimlere kısa bir süre kala temposunu artıran AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Üsküdar'daki Nev Mekan Kafe'de gençlerle buluştu. Yazarlarımız Yıldıray Oğur ile Ceren Kenar'ın moderatörlüğündeki programda gençlerin sorularını cevaplandıran Davutoğlu, zaman zaman kendi öğrencilik yıllarından anılar anlattı. Hükümeti, “IŞİD başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele etmiyor” diye eleştirenlere tepki gösteren Davutoğlu, “Arkadaşlar yüzüme, konuşmama bakın. Bende hiç IŞİD'i destekleyecek bir yüz var mı?..” dedi. Başbakan, özetle şunları söyledi...
ÇÖZÜM SÜRECİ:  Samimiyetle çözüm sürecinin başarısı için çaba sarf ettik ve etmeye devam edeceğiz. İnşallah bir şekilde bu topraklarda ortak kader bilincine dayalı yeni bir dönem başlatacağız. Bir taraftan terörle mücadeleyi sürdüreceğiz, diğer taraftan demokrasiden, özgürlüklerden bir milim miktarı sapma olmayacak. 
BEYAZ TOROS:  Beyaz toros konusunda söylediğim net ve açıktır. Türkiye eski günlere tekrar dönecek mi diye bir kaygı vardı. Öyle bir kaygının geçersizliğini anlatmak istedim. Ülkemizde her şey istismar edilebiliyor. Başka bir yere çekilebiliyor. Bir daha beyaz torosları bu ülke görmeyecek. AK Parti iktidarda iken 90'lı yıllara bir daha dönülmeyecek. Bir daha faili meçhuller olmayacak. PKK terörünün dağlara götürüp feda ettiği gençleri de görmeyecek. 
YENİ ANAYASA: Hâlâ 12 Eylül anayasasıyla Türkiye'nin idare ediliyor olmasından utanç duyuyorum. İnşallah ya biz anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşırız ya da diğer partiler anayasayı değiştirme iradesinde bizimle bütünleşir. 
IŞİD'LE MÜCADELE: IŞİD zihniyetine karşı bizim fiili emniyet tedbirlerimizin dışında, o zihniyete karşı aynı zamanda ideolojik bir mücadele de vermemiz gerekiyor. Çünkü İslam dininin hiçbir şekilde kabul etmediği bir başka zihniyet var orada. Ve dinimize en büyük töhmeti getiriyor. IŞİD sınırda askerimizi öldürdü. Suruç katliamını yaptı. O gece dahi çok sayıda IŞİD militanı hem gözaltına alındı hem gerekli tedbirler alındı. Bugün de Başbakan olarak bazen telefon çalmasından ürkersiniz. Sabah erken saatlerde çalan telefon beni hep tedirgin eder. Şunu bilin. Dışişleri Bakanı iken de öyleydi ama daha gece uykumun bölünmediği hiçbir gün yaşamadım. Türkiye büyük bir ülke, 78 milyon, her yerde bir olay olur. Genellikle de içişleri bakanları aradıklarında insanın zihnine bir şüphe düşer. Bu sabah İçişleri Bakanımız aradığında, bir IŞİD uyuyan hücresine yönelik operasyon vardı. İki şehit verdik. Çok sayıda IŞİD militanı etkisiz hale getirildi. Bu kadar yoğun mücadele veriyoruz ama maalesef hâlâ benzer suçlamalar yöneltiliyor. 
MISIR'LA İLİŞKİLER: Tahrir meydanı yıllarca genç görmedi. Bir anda o meydana gençler niye çıktı? O gençler arasında İslamcısı, milliyetçisi, solcusu vardı. Tek şey aradılar; onurlu bir hayat. İşte o gençleri susturdular. Hepsi hapiste şu an. 12 Eylül'de hepimiz öğrenciydik. Sağcı solcu hepsini toplamışlardı. Darbenin iyisi olmaz. 12 Eylül'e isyan eden Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, hepimiz nasıl şimdi Türk siyasi hayatına damgamızı vuruyorsak, eminim o gençlerin arasından çıkacak yeni gençler Mısır'ın geleceğini değiştirecek. 
DİLEK DOĞAN'IN ÖLÜMÜ: Genç kızımızla ilgili bütün araştırmalar yapılıyor. Özen gösterilerek bazı emniyet tedbirleri alınıyor ama ola ki herhangi bir yanlış varsa bunun peşi bırakılmaz. 
GEZİ OLAYLARI:  Gösterilere katılan gençlerden bir grup ile birkaç gün sohbet etmek isterdim. Çünkü onların hepsi bizim gençlerimiz. Biz onların hiçbirine terörist diye bakmadık. Şu an da bize en muhalif olan kim ise onları dinlemeye hazırız. 
ÖĞRENCİYE MÜJDE:  Üzerlerinde borç gözüken gelir testi mağduru öğrencilerin bütün borçları silinecek. Asıl biz size borçluyuz. Okulu bitirdikten sonra 2 yıl mühlet vereceğiz. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...