HDP'nin baraj altında mı kalıyor, HDP'nin oy oranı...

HDP'nin baraj altında mı kalıyor, HDP'nin oy oranı...

GÜNDEM Haberleri

Sandıkların yarısından fazlası açıldı. HDP şokta! Barajın altında mı kalıyor. İşte HDP'nin oy oranı... 2015 Genel Seçim sonuçları HDP oy oranı...

2015 Genel Seçim sonuçlarında HDP'ye büyük şok... Oy oranı öyle bir düştü ki... Akıllarda tek soru var, Barajın altında kalacak mı? İŞte son durumları...Şu ana kadar gelen sonuçlara bakıldığında Ak Parti'nin Türkiye genelinde tüm illerde oyunu arttırdığı görülüyor. Türkiye genelinde sandıkların yüzde 50'sinin açılması, HDP'de oy kaybının yaşandığını gösterdi. Açılan sandıklara göre HDP 7 milyon 737 milyon aldı. 11.4 ile de barajı aşıyor gözüküyor ancak HDP 1 milyon 859 bin oy daha almazsa barajın altında kalma ihtimali de var. 7 Haziran seçiminin odağındaki konulardan biri HDP'nin yüzde 10 barajını aşıp açmayacağıydı. HDP, 7 Haziran'da önemli bir başarı göstererek yüzde 13.12 oranında oy aldı. HDP'nin 80 milletvekili çıkarması, Ak Parti'nin 276 çoğunluğunu sağlayamamasındaki önemli faktörlerden birini oluşturmuştu. HDP'nin ana söylemi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik "Seni başkan seçtirmeyeceğiz" üzerine kurulmuştu. Sandıkların yarısının açılmasıyla ortaya ıçkan tabloda, HDP'nin oyu yüzde 11 civarında görünüyor. Milletvekili sayısı ise bu orana göre 54 olarak hesaplanıyor.

Açılan sandıkların oranı yüzde 50'yi geçti. Şu ana kadar gelen sonuçlara bakıldığında Ak Parti'nin Türkiye genelinde tüm illerde oyunu arttırdığı görülüyor. HDP'nin 7 Haziran'da CHP'den geldiği sanılan yüzde 2'lik oyları CHP'ye geri kaptırdığı anlaşılıyor. AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'da oylarını koruduğu hatta yer yer arttırdığı ancak hiçbir kentte düşüş yapamadığı gözleniyor.
HDP ve MHP'de çarpıcı düşüşler görülüyor.
Şu ana kadar gelen sonuçlara göre AK Parti'nin ezici bir çoğunluğa ulaştığı görülüyor.
Ancak bundan sonra açılacak sandıklarda oy oranları değişebilir.
(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...