'Yemin metni ayrımcılık kokuyor'

Düzenleyen:
'Yemin metni ayrımcılık kokuyor'

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, partisinin il Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Burada konuşan Şahin, HDP Milletvekili Leyla Zana’nın yemin metnindeki ‘Türk milleti’ yerine ‘Türkiye milleti’ ibaresini kullanmasını değerlendirdi. Şahin özetle şunları söyledi: “Ben de 6’ncı dönem yemin etmiş biriyim. Bu yemin metnini çok beğendiğimiz için, içimize sindiği için bu yemini yapmış değiliz. Çünkü hiçbir demokratik ülkenin meclisinde ve anayasasında olmayacak şekilde kötü yazılmış olan bir yemin metnidir. İdeolojik kokan, ayrımcılık kokan, baştan sona imla hatalarıyla dolu ve tabii ki darbe ürünü bir anayasanın yemin metnidir. O bakımdan bu anayasa yürürlükte kaldığı sürece, darbe ürünü 82 anayasası yürürlükte kaldığı sürece bu anayasa ve bu yemin metni hep tartışılmaya devam edilecektir. Darbe ürünü Anayasa yerine sivil bir anlayışla yazılmış Anayasa’yı TBMM’nin yürürlüğe konulması gerekir. Bu yeni dönemde AK Parti olarak en önemli hedeflerimizden bir tanesi budur.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...