Suriye sınırında Rus uçağı düşürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Suriye sınırında Rus uçağı düşürüldü

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne yakın bir noktaya Rus uçağı düşürüldü

Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne yakın bir noktada bulunan Suriye’nin Yamadi Köyü’ndeki Türkmenlerin barındığı çadırların üzerine uçak düştüğü bildirildi.

Rusya'dan düşen uçakla ilgili ilk açıklama

Rusya Savunma Bakanı, Suriye sınırındaki Kızıldağ bölgesinde düşürülen Su-24 tipi Rus savaş uçağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada, "Uçağımızın düşürüldüğünü tahmin ediyoruz, pilotlarımızın akıbeti belirsiz" ifadelerine yer verildi. Rus makamları, Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmediğini öne sürdü.

Düşen uçağın parçaları iki kişiyi yaraladı!

Suriye sınırında düşen uçağın savrulan parçalarının Yayladağı ilçesinde Dutlubahçe köyünde 2 kişinin  yaralanmasına neden olduğu bildirildi

Suriye sınırında Rus uçağı düşürüldü

Başbakan'dan flaş düşen uçak hamlesi!

Başbakan Davutoğlu Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve Generkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan bilgi aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Suriye sınırındaki  gelişmelerle ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı  Feridun Sinirlioğlu'ndan bilgi aldığı bildirildi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu ile görüştü.Davutoğlu'nun, görüşmede, Suriye'deki gelişmelerle ilgili bilgi aldığı  belirtildi. 
 
Bu arada Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla Dışişleri Bakanlığınca  NATO, BM ve ilgili ülkeler nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacağı kaydedildi. 
 
Çankaya Köşkü'nde pazar günü gerçekleştirilen güvenlik toplantısında,  sınır ihlallerine karşı her türlü önlemin alınması yönünde talimat verilmişti. 

Suriye sınırında Rus uçağı düşürüldü

Cumhurbaşkanlığı düşen uçağın Rusya'ya ait olduğunu açıkladı

Cumhurbaşkanlığı sınırda düşürülen Rus uçağı ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu...

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre düşürülen uçağın Rusya'ya ait olduğu belirtildi...Cumhurbaşkanlığı kaynakları, düşen uçağın SU 24 tipi Rus uçağı olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye sınırında sınır ihlali yapan uçağın düşürülmesi hadisesini yakınen takip ederek bir dizi telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak olaya ilişkin bilgi verdi. Başka yetkililerden de bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşeceği öğrenildi. Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın SU 24 tipi Rus uçağı olduğu kaydedildi. 

ERDOĞAN TELEFON GÖRÜŞMELERİ YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye sınırında sınır ihlali yapan uçağın düşürülmesi hadisesini yakından takip ederek bir dizi telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak olaya ilişkin bilgi verdi.
Başka yetkililerden de bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşeceği öğrenildi.
Kaynaklar, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın Rus uçağı olduğunun tahmin edildiğini belirtti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...