Rus gelinlerimiz Türkiye’nin yanında

Rus gelinlerimiz Türkiye’nin yanında

GÜNDEM Haberleri

Rusya ile yaşanan uçak krizi ilişkileri gerdi. İki ülke arasındaki bağlardan en önemlilerinden biri, sayıları 40 bini bulan Rus gelinler.

Antalya’da açılan Türkçe kursuna katılan gelinler, gerginliğin bir an önce sona ermesini istiyor. O kadınlardan Anna Doğanyılmaz, “7 yıldır Antalya’dayım. Hiçbir şekilde savaş istemiyoruz. 9 ve 15 yaşında iki oğlum var, ikisi de Türk okuluna gidiyor. Hayatımız burada” diye konuştu. Inna Uğur, Rusya’dan iki yıl önce geldiğini belirterek, “Türkiye’yi de Türkçeyi de çok seviyoruz. Burayı yabancı ülke olarak görmüyoruz. Biz burada herhangi bir problem yaşamıyoruz” dedi. Antalya Rus Kültür ve Sanat Derneği Başkanı da olan Irina Balcı ise, “Rus gelinler Türkçe konuşuyor. Bir sınıfta en az 10 kişi oluyor. Seve seve geliyor bizim gelinlerimiz. Çünkü çocuklarımız büyüdü, okula gidiyor, derslerde annelerinin yardımına ihtiyaçları var” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...