Erdoğan: Onlara fırsat vermeyeceğiz

Düzenleyen:
Erdoğan: Onlara fırsat vermeyeceğiz

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birliğimizi kimsenin parçalamasına fırsat vermeyeceğiz. Dolayısıyla bu birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya, bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde Üsküdar Kirazlıtepe  Mahallesi'nde hasta olan bir yakınını ziyaret etti. 
 
Buradaki ziyaretin ardından yolunu kesen vatandaşlarla bir süre sohbet  eden Erdoğan, geçen hafta vefat eden Hüsnü Akbaş'ın yakınlarına, Bitlis Hizan ve  Köyleri Dayanışma Derneği'nde, taziye ziyaretinde bulundu. Merhum Hüseyin  Akbaş'ın oğlu Mustafa Akbaş'ı yanına çağırarak bilgi alan Erdoğan, daha sonra  vatandaşlarla dua okudu. 

Erdoğan: Onlara fırsat vermeyeceğiz
 
Taziye evindeki vatandaşların "Sayın Cumhurbaşkanı sizi çok seviyoruz"  diyerek, alkışlamaları üzerine Erdoğan, "Taziyeye geldik, alkış yapmayın"  uyarısında bulundu. Bunun üzerine vefat eden Akbaş'ın yakınlarından biri "Efendim  burası taziye eviydi. Sizin teşrifinizle bayram evine döndü" diyerek alkış için  Erdoğan'dan özür diledi. 
 
Erdoğan: Onlara fırsat vermeyeceğiz

Erdoğan, ölümün bir yok oluş olmadığını belirterek, "Yani, ölüm  yeniden bir milattır, yeniden bir diriliştir. Biz, 'Basü badel mevt'e inanmış  insanlarız. Bu akşam ben de hasta bir dostuma ziyarette bulundum. Yarın da bir  yolcuğumuz var. İnşallah, Paris'te bir iklim değişimi zirvesine katılacağız.  Oradan da Katar'a bir resmi ziyaretimiz var. Ama bu vesileyle eve dönerken bana  böyle bir taziye ziyaretinde bulunma fırsatı verdiğimiz için teşekkür ediyorum"  diye konuştu. 
 
Kur'an-ı Kerim'de "Ancak inananlar kardeştir" ayetinin yer aldığını  hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: 
 
"Birliğimizi kimsenin parçalamasına fırsat vermeyeceğiz. Dolayısıyla  bu birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya, bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.  Bizim sımsıkı sarılacağımız en önemli hedefimiz nedir? Hepimiz toptan sımsıkı,  Allah'ın ipine sarılacağız. Ayrılığa düşmeyeceğiz, ayrılığa düşersek zayıf  düşeriz. Zayıf düşersek, düşmanlarımız bizi parçalar, yutarlar. Düşmanlara fırsat  vermeyeceğiz. Onun için şuradaki birliğinizi, beraberliğinizi korumalısınız. Bir  şekilde de inşallah emin adımlarla geleceğe yürümeliyiz." 
 
Erdoğan: Onlara fırsat vermeyeceğiz

Türkiye'de çok güzel işlerin yapıldığını ifade eden Erdoğan, bunların  devamının geleceğini anlatarak, en önemli arzularından birinin kentsel değişim ve  dönüşümü bir an önce gerçekleştirmek olduğunu söyledi. 
 
Erdoğan, ziyarette bulunduğu bu bölgedeki kentsel dönüşümün şart  olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 
 
"Bu konuda bize yardımcı olacaksınız ve bu kentsel değişimi, dönüşümü  yapmak suretiyle şimdi Çamlıca'da malum inşaatı devam eden bir mabedimiz var.  İnşallah bu iki seneye varmaz bitecek. Bir taraftan buraya biliyorsunuz inşaatı  devam eden bir tünel de var. Çevre de kentsel değişim, dönüşümle güzelleşirse,  burası o zaman tadına doyum olmayacak bir semt haline gelir. Bunu hep beraber  başaracağız. El ele vereceğiz. Ben, ilçe belediye başkanıma da bunu söyledim;  'Vakit kaybetmeye tahammülümüz yok. Hemen vatandaşlarımızla tek tek  görüşeceksiniz. Oturacaksınız, anlaşacaksınız. Bir an önce buradaki değişimi  dönüşümü yapalım ki burası güzel bir semt olsun'. Adeta Kaçak binalarla görünen  bir semt değil, her şeyiyle mükemmel olsun." 
 
Erdoğan: Onlara fırsat vermeyeceğiz

Bir vatandaşın kiracıların durumunun ne olacağına ilişkin sorusu  üzerine Erdoğan, "İnşallah buradaki kentsel değişim ve dönüşüm tamamlandıktan  sonra kiracılara yine oturacakları bir yer olur. Buradaki teklifimiz öncelikli  olarak mülk sahiplerine yöneliktir. Kiracılarımız burada oturmayı arzu ediyorsa,  yapılacak binalarda yine oturabileceklerdir" dedi. 
 
Taziye ziyaretinin ardından mahalleden ayrılan Erdoğan, güzergahında  bulunan esnafları da ziyaret etti. Adnan Yığcı adlı esnafa işlerin nasıl olduğunu  soran Erdoğan, yakın zamanda iş yerini ziyaret etme sözü verdi. 
 
Erdoğan, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...