Davutoğlu "3 ay içinde gereğini yapacağız"

Düzenleyen:
Davutoğlu "3 ay içinde gereğini yapacağız"

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu, "3 ay içinde, verdiğimiz bütün sözlerin gereğini yapacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜSİAD YİK toplantısında yaptığı konuşmasında, "Yüzde 49,5 oy aldık ve çok güçlü bir kamuoyu desteği, bir halk desteğiyle şu anda önümüzdeki 4 yıl için size istikrarı vaat edebiliyoruz. Ama emin olunuz ki bize oy versin vermesin, yüzde 100'ün, 78 milyonun hükümeti olarak bu bilinçle hareket edeceğiz. Bize oy vermemiş dahi olsa, hatta en aykırı görüşlerle bize karşı çıkmış olsa dahi her vatandaşımızın sesine kulak vereceğiz. 3 ay içinde, verdiğimiz bütün sözlerin gereğini yapacağız. Türkiye bir Avrupa halkıdır, Avrupalı bir millettir ve Avrupa'nın kaderi Türkiye olmaksızın yazılamaz. Bu noktada, Türkiye'nin Avrupa'ya dışarıdan bir çevre ülkesi olarak katılacağını düşünenler yanılıyorlar" dedi. 

1 Kasım seçim sonuçlarına değinen Başbakan Davutoğlu, "Dünyanın ve ülkemizin son derece kritik bir süreçten geçtiği bir aşamada, gururla ifade etmek istiyorum ki Türkiye 1 Kasım seçimleri ile demokrasi ve demokratik olgunluğunu göstermesi bağlamında dünyaya örnek teşkil eden bir sonuç elde etmiştir. Tam da bu aşamada son derece doğru bir zamanlama ile bir Yüksek İstişare Konseyi'nde sadece iş dünyamızın değil, ülkemizin de genel meselelerini ele almak bağlamında önemli bir girişime öncülük ediyorsunuz. Kritik bir aşamadayız. Dünya şu anda iki önemli kriz kaynağının kıskacı altında. Birincisi, küresel ekonomik politik alandaki hala tam olarak kontrol altına alınamayan kriz, diğeri ise Türkiye'nin etrafında yoğunlaşan jeopolitik krizler ve fay hatları. Bizim her zamankinden daha da fazla bir araya gelmek, istişare etmek ve ülkemizin potansiyelini gözden geçirmek gibi bir sorumluluğumuz var. (Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım kararı) Şunu iş dünyamıza bir teminat olarak ifade etmek isterim, bu tür yaptırımlardan kim zarar görürse, telafi edecek tedbirlerimiz şimdiden hazırdır. İş adamlarımızın bütün zararları konusunda telafi edici ne tür adımların atılması gerekiyorsa da planladık ve gereken adımları atarız" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...