Erdoğan'dan Bağdat yönetimine sert mesaj: Irak tedbir almazsa biz alırız

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Bağdat yönetimine sert mesaj: Irak tedbir almazsa biz alırız

GÜNDEM Haberleri

“DAEŞ bizim için tehdit algısı oluşturmaktadır. Ülkemize yapılacak bir saldırıda Irak’ın davetini mi bekleyeceğiz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütlerinin Irak’ta cirit atığını belirterek, “Askerimizi geri çekmek gibi bir şey söz konusu olamaz” dedi. Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi Irak merkezi yönetiminin Başika’daki Türk askerinin varlığına dair itirazlarını değerlendirdi. Birçok ülkenin Irak üzerinde attığı adımlar ve operasyonları hatırlatan Erdoğan şunları kaydetti: “Biz o ülkelerin hiçbirine benzemiyoruz, biz çok farklı bir ülkeyiz. Zira başta DAİŞ olmak üzere tüm terör örgütlerinin cirit attığı bir yer Irak. Bu terör örgütleri Türkiye için her an bir tehdit unsurudur. Fakat oraya farklı ülkelerden gelenlerin bu tehdit algısıyla yakından uzaktan herhangi bir alakası yoktur. Söylenen nedir? ‘Biz davete icabetle Irak’a geldik’. Kabul de yani biz şimdi ülkemize yapılacak bir saldırıda merkezi yönetimin davetini mi bekleyeceğiz? Böyle bir lüksümüz yok. Tam aksine biz diyoruz ki Irak merkezi yönetimi eğer oradan ülkemize yapılacak herhangi bir terör saldırısına gerekli tedbiri alamıyorsa, bu tedbirlerimizi biz alırız.”
Söylediği ifadelerin yeni kullanılmadığını belirten Erdoğan, “Başbakanlığım döneminde de Irak’ın yetkilileriyle, önceki başbakan dahil olmak üzere bunları hep konuştuk. ‘Ya siz bu tedbirleri alın, biz almak durumunda kalacağız. Bizi buna sevk etmeyin’ diye defaatle bunları söylemişizdir. DAEŞ’in Irak’taki şu anda gerçekleştirmiş olduğu işgaldir, ki bu işgale karşı da merkezi yönetim henüz herhangi bir şey yapamamıştır. Oradaki askerimizi geri çekmek gibi bir şey de söz konusu olamaz. Açıklanan rakamların hepsi uçuktur. Bu rakamların orada bizim bulundurduğumuz asker sayısıyla da yakından uzaktan hiç mi hiç alakası yoktur” dedi.
Cumhurbaşkanı, Türkmenistan’la yeni bir doğalgaz anlaşması ilişkin soruya da, “Türkmenistan’la bu konular her zaman gündemimizde oldu. Bunları kendileriyle görüştükten sonra dönüşte bunları sizlerle paylaşacağım” cevabını verdi.
Dünyaya gelen torunuyla ilgili soru üzerine Erdoğan, “Rabbimize hamdolsun bu beşinci torunumuz, erkek. Adeta dün gece bizi beklediler. Bizler Bosna Hersek Devlet Konseyi başkanlarını uğurladıktan sonra doğuma yetiştik. Dünürümün adı birinci adı olmuş oldu, Sadık. İkinci adı noktasında şu anda istişareler devam ediyor” diye konuştu.
Erdoğan'dan Bağdat yönetimine sert mesaj: Irak tedbir almazsa biz alırız
KARŞILAMADA EKMEK İKRAMI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aşkabat’ta düzenlenecek Tarafsızlık Konferansı’na katılmak için Türkmenistan’a gitti. Erdoğan’ı başkent Aşkabat’ta yöresel kıyafet giymiş çocuklar ekmek ikram ederek karşıladı. Erdoğan, Devlet Başkanı Berdimuhamedov başta olmak üzere muhataplarıyla ikili görüşmeler yapacak.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...