Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası

GÜNDEM Haberleri  / AA

Karadeniz Kardelen Eğitim Kültür Derneği, Samsun Alperen Ocakları ve Alperen Eğitim Kültür Merkezi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı.

Mecidiye Caddesi'nde düzenlenen etkinlikte araştırmacı yazar Hasan Topuz, "Tarla Kuşu" adlı şiir kitabını bağışçılar için imzaladı.
Karadeniz Kardelen Eğitim Kültür Derneği Başkanı Sedat Ormancı, burada yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenleri'nin, Selçuklular'ın Anadolu'ya gelmesiyle Suriye bölgesine yerleştiğini, en az bin yıldır bu bölgeyi vatan yaptığını söyledi.
Türkmenlerin ağırlıklı olarak Şam, Lazkiye, Halep, Hama, Humus, Rakka ve çevresinde bulunduğunu dile getiren Ormancı, Suriye genelinde 4 milyon civarında Türkmen nüfus bulunduğunu kaydetti.
Lazkiye ve Yayladağı arasında 250 bin civarında Bayırbucak Türkmeni yaşadığını ifade eden Ormancı, şöyle konuştu:
"Suriye krizinin baş göstermesiyle uzun yıllar haklarından yoksun bulunan Türkmen kardeşlerimiz, Baas yönetiminden haklarını alabilmek için rejime muhalif kalmışlar. Bugün zor şartlarda, adeta imkansızlıklar içinde varlık mücadelesi vermektedirler. Ruslar havadan bomba yağdırırken, diğer güçler karadan saldırıyor. Bayırbucak Türkmenleri yalnızca Esed güçlerine karşı savaşmıyor. Rusya, İran, Lübnan Hizbullahı, DAEŞ, PYD, Türkiye'den giden DHKP-C ve Mihraç Ural güçlerine karşı yurtlarını canları pahasına korumaya çalışıyorlar."
Daha sonra Alperen Ocakları İl Başkanı Ömer Akkoyun, Hasan Topuz'un Bayırbucak Türkmenleri için yazdığı şiiri okudu.
Gün boyu devam edecek etkinlikte toplanacak gelir, Alperen Ocakları mensuplarınca Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...