HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 23 terörist öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 23 terörist öldürüldü
Terörist, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde aralıksız devam eden operasyonlarda 23 terörist öldürüldü.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının 22'inci gününde operasyonlar aralıksız devam ediyor. Son 10 günde yoğunlaştırılan operasyonlarda 23 terörist etkisiz hale getirilirken, 2 polis, 2 asker olmak üzere 4 şehit ve 31 güvenlik görevlisi yaralandı. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde hendek kazıp barikatlar kuran ve yollara patlayıcı yerleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Sokağa çıkma yasağıyla birlikte hız kazanan operasyonlarda bölgeye 4 koldan giren güvenlik kuvvetleri her gün ilerleyerek teröristleri bir bölgeye kıstırıyor. Polis Özel Harekat (PÖH) timleri ile başlatılan operasyonlara Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin de katılması ile birlikte gece gündüz süren operasyonlarda teröristler tarafından kazılan hendekler iş makineleri ile kapatılırken, yollara döşenen patlayıcılar da etkisiz hale getiriliyor. Sur ilçesi Hazırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak bölgesinde bulunan binalarda kıstırılan teröristlerle çıkan çatışmalarda son 10 günde 23 terörist öldürüldü. Çatışmalarda 2 polis, 2 asker olmak üzere 4 güvenlik görevlisi şehit olurken, 31 güvenlik görevlisi ise yaralandı. 

Çatışmaların yoğunluk kazandığı Hasırlı Mahallesi'nde dumanlar yükseliyor. Güvenlik kuvvetlerinin zırhlı araçlarla girdiği Hasırlı Mahallesi'nde evlerde gizlenen teröristlerin rahat kaçabilmek için bir çok bina ve evin duvarında delikler oluşturduğu tespit edildi. Çatışmalarda sıkışan teröristlerin duvarlara açılan deliklerden kaçarak başka evlere girdikleri tespit edildi. 
Öte yandan, teröristlerin telsiz konuşmalarında köşeye sıkıştığı ve hareket kabiliyetlerinin azaldığının tespit edildiği belirtildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...