Barzani İstanbul'a geliyor

Düzenleyen:
Barzani İstanbul'a geliyor

GÜNDEM Haberleri

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin bugün İstanbul’da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu ile görüşecek.

Başbakan Barzani, resmi temaslarda bulunmak üzere bugün sabah saatlerinde Türkiye’nin İstanbul'a geldi. Rûdaw muhabiri, Barzani’nin, saat 12:00'de (Irak saati ile 13:00) İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile, saat 14:00'te ise (Irak saati ile 15:00) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini bildirdi.
Barzani’nin çantasında, “borç talebi”, “doğalgaz boru hattı” ve çatışmalar dolayısıyla Kürdistan Bölgesi ve Türkiye arasındaki İbrahim Halil - Habur sınır kapısının sıkça kapatılması dosyaları olduğunu aktardı. Neçirvan Barzani'nin ziyareti, Aralık ayı içinde Kürdistan Bölgesi’nden Türkiye'ye ikinci önemli ziyaret.
 
9 Aralık’ta resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Başkan Mesud Barzani, Kürdistan bayrağı ile karşılanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...