Kütüphane değil skandalhane!

Düzenleyen:
Kütüphane değil  skandalhane!

GÜNDEM Haberleri

Milli Kütüphane’deki ihale yolsuzluğunu rüşvet tapeleri ele verdi.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010-2012 yıllarını kapsayan Milli Kütüphane’ye ilişkin soruşturmasının iddianamesini tamamladı. İddianamede, Milli Kütüphane eski Başkanı Tuncel A. ve eski Başkan Yardımcısı Gönül B.’nin de aralarında bulunduğu 10 kütüphane çalışanı dahil 29 kişiye, “Rüşvet almak ve vermek, ihaleye fesat karıştırmak” suçlamaları yöneltildi. İhale Komisyon Başkanı Gönül B. ile komisyon üyelerinin, yeterliliği bulunmayan firmaların ihaleye katılımını sağladıkları ve bazı firmalara ihaleler hakkında önceden bilgi verdikleri belirtildi.
Şüpheliler arasındaki telefon görüşmeleri neticesinde yapılan ihalede rekabet ortamının oluşmadığı ve ihalenin idare aleyhine sonuçlanması ile idarenin zarara uğratıldığı belirtilen iddianamede, idarenin uğramış olduğu zarar miktarına ilişkin tespit yapılmasının mümkün olmadığı vurgulandı.
Bir firma yetkilisi ve şüpheli isimler arasında yer alan Ali F. İ.’nin komisyon üyelerinden olan şüpheli Şaban Y. ile telefon görüşmesine yer verilen iddianamede, Ali F.İ.’nin ihale sürecinde başka isteklilerin katılmasını engelleyecek şekilde özel maddeler ekleterek şartnameler düzenlettirdiği bunun karşılığında da Şaban Y.’nin arabasını uygun fiyata bir tanıdığına yaptırdığı ifade edildi.
Yine bir ihale sürecinde şüpheli Nazmi Ç.’nin firmasının ihaleden önce alınması gereken teminat mektubunun alınmadığı ve bunun da çalışanlar tarafından fark edilmesi üzerine şüpheli eski komisyon üyeleri Hayrettin D. ve Şaban Y.’nin bu evrakla ilgili sorunu çözmeye çalıştıkları iddianamede yer aldı. Şüpheli Hayrettin D. ve Şaban Y.’nin ihale sürecinde devamlı olarak ihaleye kazanan firma ile irtibatlı oldukları belirlendi. M.S. isimli bir firma sahibi ile daire başkanları Ali F. İ.ve Şaban Y. arasında geçen konuşmalarda, ihale sürecindeki fiyat aralığının pazarlığı yapıldığı belirtildi.
İddianamede kütüphanenin işlerinden olan Poz Mikrofilm Çekimi yaptırılması işleminin daha önceden firma sahibi şüpheli Namık K. B.’ye verildiğinin tespit edildiği, ihaleye 2 firmanın katıldığı ve bu firmalarının ikisinin de söz konusu şüpheli isme ait olduğu bildirildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...