Başkanlık için köy köy gezilecek

Düzenleyen: / Kaynak: MİLLİYET
Başkanlık için köy köy gezilecek

GÜNDEM Haberleri  / MİLLİYET

Cumhurbaşkanlığı ve Ak Parti, başkanlık sisteminin halka anlatılması için seferberlik başlatıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiği ve her fırsatta dile getirdiği başkanlık sisteminin tanıtılması için Ak Parti teşkilatları atağa geçiyor. Teşkilatlar gece gündüz çalışacak ve köy köy gezerek sistemi anlatacak.

Ak Parti’nin bugüne kadarki en kapsamlı çalışması, başkanlık sistemine geçişe destek için yapılacak. Medya aracılığıyla başkanlık sisteminin yararlarını ayrıntılı olarak anlatacak olan AK Parti, miting, anket, birebir temas ve en önemlisi arama konferansları ile halka sistemi aktaracak. Ak Parti kulislerinde bunun için köy köy gezilebileceği ve hatta telefon aracılığıyla geniş bir kesime ulaşılmasının hedeflendiği dile getiriliyor.
 
Sezer-Ecevit örneği

Başkanlık sistemine destek için Ak Parti kadın kolları da ev ev gezecek ve çalmadık kapı bırakmayacak. Halkla birebir temasta yeni Anayasanın ve başkanlık sisteminin gerekliliği anlatılacak.

Başkanlık sisteminin ülkenin geleceği için ve yeni krizler yaşanmaması için şart olduğunu vurgulayacak olan Ak Partililer, geçmiş yıllarda dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakanı Bülent Ecevit arasındaki büyük krize neden olan olayı örnek gösterecek.
 
Muhtarlara olumlu yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan da başkanlık sistemine yönelik çalışmaları yakından takip edecek. Öncelikle toplumsal mutabakatın sağlanmasını isteyen Erdoğan da katılacağı toplantılar ve açılışlar aracılığıyla başkanlık sistemine destek isteyecek.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptığı muhtarlar toplantısı da bunun en önemli zeminlerinden birini oluşturacak. Geçen hafta yapılan toplantıda muhtarlar Erdoğan’ı başkanlık sistemini anlatması için illerine davet etti. Erdoğan da muhtarlara olumlu yanıt vererek bu konuda ciddi bir çalışma yapıldığının mesajını verdi.
 
ABD’li senatörleri kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün çalışmalarını Beşiktaş’taki Yıldız Sarayı içindeki ofisinde sürdürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Senato Üyesi Kirsten Gillibrand Başkanlığındaki ABD Senato heyetini kabul etti. Kabulde ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass da yer aldı.
 
‘Bu ülkenin kaderi 'Başkanlık Sistemi’

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile başkanlık sistemini halka anlatmak için neler yapacaklarını konuştum.

“Başkanlık bu ülkenin kaderidir” diyen Turan, “Biz başkanlığı Ak Parti’nin geleceği için istemiyoruz. Biz zaten 13 yıldır iktidardayız. Başkanlığı gelecek yıllarda muhtemel krizleri aşmak için öngörü olarak ortaya koyuyoruz. Bu mesele Tayyip Erdoğan’ın şahsi meselesi değildir. Bu mesele bu milletin geleceği adına siyasi risk olmasın diye bizim ortaya attığımız bir iddia. Tabii ki her iddia tartışılır” vurgusu yaptı.

Başkanlığın Türkiye için gerekliliğini hem klasik yöntemlerle hem de arama konferanslarıyla anlatacaklarını belirten Turan, “Televizyon ve gazetelerde anlatacağız. Mitinglerimiz olur. Biz başkanlığı dayatmayla değil halkın talebi doğrultusunda hayata geçirmek istiyoruz. Arama konferansında halkın bu meseleyi anlaması için büyük imkan olarak değerlendiriyoruz. Arama konferansları klasik konferanslar gibi olmayacak. Arama konferansında herkes konuşmacı olacak. Çok farklı fikirlerin tartışılıp ortak metne döndürüldüğü bir süreci başlatacağız” dedi.

Köy köy dolaşılacağını vurgulayan  Turan, “Arama konferanslarını yüzlerce, binlerce yapma ihtimali var. Her şehirde, her köyde yapma imkanımız var. Bizim teşkilatımız da devletimiz de bu konuda teknik alt yapıya sahip. Arama konferanslarının halk tarafından çok fazla karşılık bulacağını ve karşılıklı olarak birbirimizi ikna edeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Telefonla teması da değerlendirdiklerini belirten Turan, “Anketler, kamuoyu çalışmaları olabilir. Arama konferansı bu sürece bir şekil katacak. Demokrasimizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Katılımcıların tabana yayıldığı bir sistem olacaktır. Türkiye’de çok fazla uygulanmayan bir sistem. Biz başkanlığı halka anlattığımız zaman halkın bizi anlayacağını çok iyi biliyoruz” dedi.
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: MİLLİYET
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...