Figen Yüksekdağ'ın danışmanı serbest bırakıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Figen Yüksekdağ'ın danışmanı serbest bırakıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır'da Çınar Emniyet Amirliği ile lojmanına düzenlenen terör saldırısının ardından Twitter'daki paylaşımları nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı Sıtkı Güngör, adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından ifadesi alındıktan sonra Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Güngör, burada da ifadesini tekrarladı. Twitter hesabının hacklendiğini savunan Güngör, "HDP’ye yönelik siyasi linç kampanyasının ürünü olarak huzurunuzdayım. Herhangi bir terör örgütü propagandası yaptığımı ve suçluyu övdüğümü düşünmüyorum. Danışmanlığını yaptığım şahsa yönelik linç kampanyası olduğunu düşünüyorum. Serbest bırakılmayı talep ediyorum" ifadesini kullandı.
Nöbetçi hakimlik, Sıtkı Güngör'ün konumu, suça konu tweetler, tweetlerin zamanlaması ve içerikleri, atılı suçun alt ve üst sınırları ile şüphelinin sabit ikametgah sahibi olduğu hususlarını dikkate alarak adli kontrol hükümleri uygulanması şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti. Hakimlik, adli kontrol hükümleri kapsamında, Güngör'ün haftada bir kez polis merkezine giderek imza atmasına karar verdi.
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, PKK'lı teröristlerce Çınar Emniyet Amirliği ile lojmanına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, bir polis memuru şehit olmuş, 3'ü çocuk 5 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırının ardından Twitter'daki paylaşımları dolayısıyla HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın danışmanı Sıtkı Güngör hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...