“Bugünün Çanakkale’si Bayırbucaktır"

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
“Bugünün Çanakkale’si Bayırbucaktır"

GÜNDEM Haberleri  / İHA

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Bugünün Çanakkale’si Bayırbucak’tır. Bayırbucak düşerse Anadolu’nun coğrafya güvenliği tehdit altına girer” dedi.

Memur-Sen Samsun İl Temsilciliği, Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı “Merhamet TIR’ları” yardım kampanyası kapsamında 8 TIR dolusu yardım topladı. Toplanan yardımlar Bayırbucak Türkmenleri’ne gönderildi. Yardım TIR’larını uğurlama töreninde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “1915 senesine geri dönün. Eğer zamanı durdurup 1915’e geri dönmek mümkün olsaydı bugün cuma namazı sonrası Memur-Sen ve yerli ve milli sivil toplum kuruluşlarının bu gayreti, Halep, Musul, Kerkük, Sudan, Kudüs, Gazze, Sina Çölü, Taciba’da olacaktı. İnsanlar cuma namazını kıldıktan sonra kollarındaki bilezikleri, parmaklarındaki yüzükleri, evlerindeki unları, katırların ve develerin sırtına yükleyip Osmanlı Devleti’nin başkenti İstanbul’a göndereceklerdi ki, Çanakkale’deki kardeşlerimizin yarasına merhem olsun diye. Bugünün Çanakkale’si Bayırbucak Türkmenleri’dir. Bayırbucak düşerse Anadolu’nun coğrafya güvenliği tehdit altına girer. Bayırbucak düşerse önümüzdeki yüzyılda devletin bekası, ümmetin birliği, milletin vahdaniyeti noktasında en ciddi sıkıntılarla karşı karşıya oluruz. Memur-Sen’in öncülüğünde bu 8 TIR’ı buradan göndererek büyük bir sembolün kendisini, aslında Yayla Dağı sınır kapısından Bayırbucak bölgesindeki kardeşlerimize göndererek onların farkında olduğumuzu, onlarla birlikte olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu emek teşekküre, takdire ve tebriğe layıktır” diye konuştu.

TIR’lar, yapılan konuşmaların ardından dua ve tekbirler eşliğinde yolcu edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...