HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Adalet Bakanı Bozdağ açıkladı: Kişisel verileri koruma kurulu geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Adalet Bakanı Bozdağ açıkladı: Kişisel verileri koruma kurulu geliyor
Bakan Bozdağ, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kişisel verilerin korunması için Kişisel Verileri Koruma Kurulu kurulacağını açıkladı.

Adalet Bakanı Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kişisel Verileri Koruma Kanun Tasarısı’nın görüşmelerinin Adalet Komisyonu’nda başladığını hatırlattı. Bozdağ, açıklamasında, “Türkiye, ilk defa konusu sadece kişisel verileri korumak olan müstakil bir kanun çıkarmaktadır. Kişisel Verileri Koruma Kanunu, Anayasa'nın 20. maddesindeki kişisel verileri koruma hakkının uygulama kanunudur. Kanun, kişisel verilerin işlenmesinin asgari ilkeleri ve kuralları ile korunmasını içermektedir” dedi.
KURUL KURULUYOR
Bozdağ, "Kanunla kişisel verilerin hukuka uygun işlenmesini ve korunmasını sağlamak için Kişisel Verileri Koruma Kurulu kurulmaktadır. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, resen veya başvuru üzerine inceleme/denetim yapacak, kanuna aykırı davrananlara idari para cezası verecek. Ayrıca kanuna aykırı davrananlar hakkında suç duyurusu yapacak ve kanuna aykırılıkların düzeltilmesini sağlayacaktır. Anayasanın 20. maddesine göre; herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir. Bu hak; kişinin kendisiyle ilgili kişisel verileri hakkında bilgilendirilme ve kişisel verilerine erişme hakkını kapsadığı gibi yanlış kişisel verilerin silinmesini/düzeltilmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını denetlemeyi de kapsar” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...