DNA eşleşmesi netleşti

Düzenleyen:
DNA eşleşmesi netleşti

GÜNDEM Haberleri

Ankara katliamcısı Abdulbaki Sömer’in, Suriye’den Türkiye’ye girerken kimliğini Salih Neccar olarak beyan ettiği kesinleşti.

EBRU KARATOSUN

Ankara Merasim Sokak’ta 28 kişinin ölümüne sebep olan hain saldırının soruşturma dosyasında çarpıcı detaylar yer alıyor. Merasim Sokak’taki kanlı saldırının ardından bulunan parmak izinden saldırganın Suriye nüfusuna kayıtlı Salih Neccar olduğu açıklanmıştı. Saldırıyı üstlenen TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) ise önce bombacının Abdulbaki Sönmez olduğunu açıkladı. Sonra bu kişinin Van doğumlu (Zınar Raperin kod adlı) Abdulbaki Sömer olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Sömer’in babası Musa Sömer, Van’dan Ankara’ya getirilerek, DNA örneği (kan) alındı. Baba ile ceset parçaları eşleşti. Savcılık kaynakları, Sömer’in Suriye’den Türkiye’ye girerken kimliğini Salih Neccar olarak beyan ettiğini ve bu isimle kaydının yapılarak, parmak izinin alındığını belirtti. 16 yaşından beri terör örgütü PKK saflarında yer aldığı bildirilen Sömer’in Suriye’de bir süre YPG saflarında savaştıktan sonra takipten kurtulmak için “mülteci” kılığında Türkiye’ye giriş yaptığı ifade edildi. Soruşturma kapsamında olayı aydınlatılan birçok detayda gün yüzüne çıktı.
PLAKA OTOBÜSLE GELMİŞ
Bomba yüklü aracın İstanbul’da düşük fiyatla satın alındığı, sonra Diyarbakır Lice’ye ardından bomba yüklenerek Ankara’ya götürüldüğü ifade edilmişti. Örgütün araç tedarikçisi Metin A.’nın araçta kullanılacak ikiz plakayı temin edemediği, Ankara’dan tekrar İstanbul’a giderek firari şüpheli Hasan A. ile irtibat kurduğu ortaya çıktı. Metin A.’nın daha sonra İstanbul’dan temin ettiği 06 FB 3157 sahte plakayı şehirlerarası otobüsle saldırıyı organize eden Kudbettin O.’ya gönderdiği öğrenildi. Kudbettin O.’nun sahte plakayı Ankara otogarından aldığı belirlendi. 
Elde edilen bilgilere göre, bomba, şüpheli Kudbettin O.’nun çalıştığı inşaatta yüklendi.
Kudbettin O. ve bombacı olay tarihinde ve yakınında 35 EA 9526 plakalı Peugeot marka araçla çok sayıda keşif yaptı. Bu keşifler PTS (Plaka Tanıma Sistemi) kayıtlarında da yer aldı. Bomba talimatçılarından olan şüpheli Bahri D.’nin 11-12 Şubat’ta Ankara’ya geldiği bu süre içerisinde 4 otel değiştirdiği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...