Utanmadan o vekile bir de sahip çıktılar

Düzenleyen:
Utanmadan  o vekile bir de sahip çıktılar

GÜNDEM Haberleri

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer’in, Ankara’daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için taziyeye gitmesi Meclis’in de gündemindeydi.

Pervin Buldan başkanlığında toplanan Genel Kurul’da konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Hezer’e sert tepki gösterdi. Bostancı şunları söyledi: “Halkın oylarıyla Meclis’e gelmiş olan bir kişinin böylesine kirli bir yöntemle servis araçlarına yönelik terörist girişimin failinin cenaze törenine katılması açıkça teröre, terörün bu kirli yüzüne, iğrenç yöntemlerine destektir. Bunun insani bir tarafını görmek mümkün değildir.” 
Yaşananları şiddetle protesto ettiğini söyleyen Bostancı, “Eğer bir milletvekili, canlı bomba olarak sivil katliamlar gerçekleştiren insanların cenaze törenlerine katılır ve orada resim vermeye kalkarsa, terör konusuna ilişkin olarak bu ülkedeki insanların meşru mecraları kullanmak durumunda olan ve bunlar üzerinden söz hakkı kazanan çevrelere ilişkin bakışlarını da elbette gözden geçirmeleri gerekir” dedi.
HDP SAHİP ÇIKTI
Bu sözlerin ardından kürsüye çıkan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de terörist cenazesine katılan parti arkadaiına sahip çıktı. Baluken, devletin, Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili bir Suriyeliyi adres gösterdiğini belirterek, şöyle konuştu: “Bununla ilgili kamuoyuna henüz bir açıklama yapılmamışken, bu konuda kamuoyuna bu şekilde yanlış bilgiler aktarılarak, henüz cenazeler yerdeyken, bir siyasi değerlendirme yapıldığı bilgisi verilmemişken, Sayın Bostancı’nın buradan çıkıp bir taziye ziyaretiyle ilgili değerlendirmede bulunmasını, biz en büyük ahlaksızlık ve utanmazlık olarak değerlendiriyoruz. Taziye kültürü, geride kalanların acılarını paylaşma üzerine yüzyıllardır bu coğrafyada olan bir kültürdür. Kim olursa olsun, vekillerimiz açısından bulundukları bölgede geride kalan kişilerin yasına gitmek, o aileyi ziyaret etmekte herhangi bir beis görmedik, görmeyiz. Patlamanın sorumluluğunu taşıyan, onu engelleyemeyen Hükümet, yeni bir taziye tartışması üzerinden bu işin sorumluluğundan sıyrılmak istiyor.” 
ORADA NE İŞİ VAR?
Tekrar kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı da Baluken’in meseleyi halen PYD, PKK mevzuları üzerine kaydırdığını ifade etti. Bostancı, şu görüşlerini paylaştı: “Eğer bir kişi kendisini canlı bomba olarak patlatıp 28 kişinin canına kıydıysa, bir milletvekilinin o taziye çadırında işi olmaz. Bu, acıları paylaşmak değildir. Acıların paylaşılacağı yer, o 28 kişinin hayatını kaybettiği yer ve o evlerdir. Gidin bakalım, taziye dileyebilecek misiniz.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...