Müezzinoğlu: Dokunulmazlık bıçağın sivri ucu gibi

Düzenleyen:
Müezzinoğlu: Dokunulmazlık bıçağın sivri ucu gibi

GÜNDEM Haberleri

Müezzinoğlu, HDP’li Tuğba Hezer’in intihar bombacısının taziye çadırına gitmesi ile başlayan milletvekili dokunulmazlığı tartışmasını değerlendirdi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, HDP’lilerin milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili olarak, “Dokunulmazlık konusuna bıçağın sivri ucu olarak bakıyoruz. Bir şey yapmazsanız sivri uç delmeye devam edecek. Yaparsanız da kesecek. Bunun kararını vermemiz gerekir” dedi. Müezzinoğlu, HDP’li Tuğba Hezer’in Ankara’da 29 kişinin hayatına mal olan intihar bombacısının taziye çadırına gitmesi ile başlayan milletvekili dokunulmazlığı tartışmasını değerlendirdi. Müezzinoğlu, şöyle konuştu, “Türkiye’yi demokrasi açısından tünele sokmaya çalışıyorlar. HDP’li milletvekillerinin yaptıkları milletvekili göreviyle bağdaşan işler mi? Milletin sorunlarına duyarlılıkları var mı? Ankara’da 29 can verildi. Hangisinin ailesine taziyeye gittiniz?
Önümüzdeki günlerde bu konu tartışmaya açılacaktır. Bu meseleye bıçağın sivri ucu olarak bakıyoruz. Bir şey yapmazsanız sivri uç delmeye devam edecek. Yaparsanız da kesecek. Bunun kararını vermemiz gerekir. Bir taraftan milletin iradesi ve sandık diye bakarken, diğer taraftan ülkenin bütünlüğü açısından bakıyoruz. Burada uluslararası bir hesap var. Bu hesabın Güneydoğu’ya düşen bir yanı var. Amaç uluslararası bir coğrafi planın bir parçası. PKK’da bunun bir maşası ve taşeronu.     Türkiye halkının ödediği bedelin 5 mislini Kürt halkına ödetiyorlar.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...