Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP, Diyarbakır'ı yine karıştırdı!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
HDP, Diyarbakır'ı yine karıştırdı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’da HDP’nin çağrısı üzerine kentin çeşitli bölgelerinden Sur’a yürümek isteyen gruplara polis müdahale etti. Bunun üzerine çıkan olaylar sürüyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ’Sur’a yürüyün’ çağrısının ardından toplanan gruba polis müdahale etti. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı olaylar, kentin birçok noktasına yayıldı.Demirtaş’ın Pazartesi günü yaptığı ’Sur’a yürüyün’ çağrısının ardından bir grup, Urfakapı önünde bulunan polis arama noktasının yan tarafında toplandı. Polisin dağılın uyarısına uymayan grup, güvenlik güçlerine havai fişek , taş ve ses bombalarıyla saldırdı. Bunun üzerine güvenlik güçleri grubu dağıtmak için plastik mermi, gaz bombası, tazyikli su kullandı.

GRUP GÜRÜLTÜ EYLEMİ YAPTI, POLİS GÖZALTINA ALDI
Bir süre dağılan grup daha sonra tekrar toplandı. Yola barikat kurup, ateş yakan grubu güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazı kullanarak dağıttı. Bu sırada gürültü çıkaran grubun yanına koşan polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.Polisin gazlı müdahalesi nedeniyle çevrede bulunan yaşlı ve çocuklar fenalık geçirdi.

TOMA VE ZIRHLI ARAÇ ÇARPIŞTI
Öte yandan, gruba müdahale etmek isteyen TOMA ile polis zırhlı aracı kaza geçirdi. Yaralananın olmadığı olayda maddi hasar oluşurken, tekerleği patlayan zırhlı araç polis noktasına çekildi.Kent genelinde olaylar devam ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...