Öldürülen terörist gözaltına alındığında bakın ne demiş?

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Öldürülen terörist gözaltına alındığında bakın ne demiş?

GÜNDEM Haberleri  / İHA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul Bayrampaşa’daki saldırıyı gerçekleştiren ve ölü ele geçirilen terörist için, daha önce gözaltına alındığında “Parasız eğitim isteyen öğrenci” dediği ve gözaltına alınmasını eleştirdiği ortaya çıktı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ve polis otobüsüne saldıran kadın teröristler ölü ele geçirilirken, teröristlerden Berna Yılmaz’ın daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde katıldığı bir programda slogan atarak "Parasız eğitim istiyoruz" pankartı açtığı ve beraberindekilerle örgüt üyeliğinden gözaltına alındığı ortaya çıktı.
Gözaltına alınanların serbest kalması için düzenlenen eylemlere CHP’li vekiller Gürsel Tekin, Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal, Oğuz Kaan Salıcı’nın da destek verdiği, CHP Milletvekili Gürsel Tekin’in eylem sırasında yaptığı konuşmada, "Parlamentoda sonuna kadar takipçisi olacağız. Sadece Ferhat ve Berna’nın değil tutuklu tüm öğrencilerin savunucusu olarak kendimize görev addedeceğiz. İktidar kendisi gibi düşünmeyen herkesi potansiyel suçlu gibi göstermeye devam etse de biz mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştuğu ortaya çıktı.
KILIÇDAROĞLU DA DESTEK TWEET’İ ATTI
Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu’nun da gözaltına alınanlara bir destek tweet’i attığı belirlendi. İşte o tweet:
“Parasız eğitim isteyen öğrencileri örgüt üyesi yapanlar, Hrant Dink’i öldürenleri örgütsüz yargılıyorlar. Bu AKP’nin adaletidir”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...