İstanbul'da sahte para operasyonu!

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
İstanbul'da sahte para operasyonu!

GÜNDEM Haberleri  / iHA

İstanbul’un 3 ilçesinde yapılan sahte para operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte para basılarak piyasaya sürüleceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında Kağıthane, Sarıyer ve Esenyurt’ta bulunan 3 adrese operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda E.A, M.A ve S.D isimli 3 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise, sahte para yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, 1 adet sahte para ayırt etme özelliği bulunan para sayma makinesi, farklı isim ve ülkelere düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ve pasaport, sahte 3 bin 700 dolar, 5 bin Euro ve 6 bin 400 TL ele geçirilirken, olay anı ise polis kamerasına yansıdı. Ele geçirilen sahte paraların, Merkez Bankası’nda basılan paralara çok benzediği ve birçok para sayma makinesinden geçtiği öğrenildi.

İstanbul'da sahte para operasyonu!
OPERASYON ANI KAMERADA

Polis ekiplerinin Kağıthane’ye bağlı Sanayi Mahallesi’nde sahte para imalathanesi olarak kullanılan adrese düzenlediği operasyon polis kameralarına yansıdı. İmalathanede sahte para basımında kullanılan baskı makineleri, sahte para kalıpları görülüyor. Öte yandan, polis ekipleri tarafından sahte para ayırt etme özelliği bulunan para sayma makinesinden sahte paraların geçilmesi dikkat çekti. Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınırken, sahte para kalıpları ve sahte paralar incelenmek üzere Merkez Bankası’na gönderildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...