Aileler için 15 bin sosyal danışman alacağız

Düzenleyen:
Aileler için 15 bin sosyal  danışman alacağız

GÜNDEM Haberleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle gazetecilerle bir araya geldi.

Damla Peker ANKARA
ASDEP'i (Aile Sosyal Destek Projesi) 'her ailenin bir danışmanı olacak' diyerek başlattıklarını vurgulayan Ramazanoğlu, ASDEP'in Türkiye projesi olduğunu anlattı. Şu anda projeye Güneydoğu’daki illerde terörün mağdur ettiği ailelerden başlandığını söyleyen Ramazanoğlu şöyle konuştu: "Önümüzdeki ay bin 500 sosyal psikolog, klinik psikolog, çocuk gelişimci, toplum hizmeti uzmanı ve sosyologlardan oluşan bir grup personeli istihdam edeceğiz. 2016 sonuna doğru tekrar bin 500 kişi alacağız. Doğuda bin, batıda bin 500 aileye bir sosyal danışman. Bu başlangıç. İlerleyen yılarda 15 bin sosyal danışman istihdam etmemiz gerekiyor.” Bir dizide “bakan” olarak rol alan ve ALO 183’ü anlatan Ramazanoğlu, buna ilişkin deneyimini "ALO 183'e nasıl ulaşılması gerektiğini ve ALO 183 nedir bunları anlattım. Bütün tekliflere açığız. Büyüklerimize de bu teklifleri söyledim. Başbakanımız gülümseyerek 'evet' dedi. Cumhurbaşkanımız izlediğini, oyunculuğumu başarılı bulduğunu söyledi" diye konuştu.

‘Kadın hayattır’ 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu “Kadın hayattır” dedi. Başlatılan kampanyaya, Demet Akalın, Acun Ilıcalı, Mustafa Sandal, Alex De Souza, Emre Aydın gibi medya, sanat ve spor dünyasının ünlüleri destek verdi. Ünlüler kendi çektikleri videolarla kadını anlattı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...