Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO'dan Türkiye'ye güvenlik kalkanı! Sınırda göreve başladı

Düzenleyen:
NATO'dan Türkiye'ye güvenlik kalkanı! Sınırda göreve başladı

GÜNDEM Haberleri

Suriye krizi doğrultusunda ve Türkiye'ye yönelik güvence tedbirleri kapsamında, NATO AWACS uçağı 12-15 Mart 2016 tarihleri arasında Türk hava sahasında görev icra ediyor.

Suriye krizi ve bölgede yaşanan gelişmeler doğrultusunda, Türkiye'ye yönelik güvence tedbirleri kapsamında, bir NATO AWACS uçağı tarafından 12-15 Mart 2016 tarihleri arasında Türk hava sahasında görev icra ediyor.

"NATO AWACS UÇAĞI, TÜRK HAVA SAHASINDA GÖREV YAPIYOR"

Genelkurmay Başkanılğı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Suriye krizi ve bölgede yaşanan gelişmeler doğrultusunda, Türkiye'ye yönelik güvence tedbirleri kapsamında, bir NATO AWACS uçağı tarafından, 12-15 Mart 2016 tarihleri arasında Türk Hava Sahasında görev icra edilmektedir. Bu görevlerin düzenli olarak belirli periyotlarda önümüzdeki aylarda da icra edilmesi planlanmaktadır.

NATO'nun ana görevlerinden olan kolektif savunma ve ittifakın güvenliğinin bölünmezliği ilkesi kapsamında icra edilecek görevlerde, NATO'nun Türkiye'ye desteği ile ittifakın birlik ve dayanışmasının sergilenmesi, ittifak topraklarının bütünlüğüne yönelik potansiyel düşmanca tehditlere karşı caydırıcılık sağlanması amaçlanmaktadır" denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...