İngiliz akademisyen Christopher Stephenson sınır dışı edildi

Düzenleyen:
İngiliz akademisyen Christopher Stephenson sınır dışı edildi

GÜNDEM Haberleri

25 yıldır Türkiye'de yaşayan İngiliz uyruklu akademisyen Christopher Stephenson terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edildi.

Üniversitelerinden atılan ve dün tutuklanan "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildirinin imzacısı 3 akademisyene destek için gittiği adliyede gözaltına alınan daha sonra da serbest kalan İngiliz akademisyen Chris Stephenson, savcılığın sınır dışı edilmesi istemi üzerine İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Stephenson İstanbul İl Göç İdaresi'ndeki işlemlerinin ardından da sınır dışı edilmek üzere polis eşliğinde Atatürk Havalimanı'na getirildi.

EŞİ VE KIZI DA LONDRA'YA GİTTİ

Stephenson'a destek için bir grup da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne geldi. Kalabalık buradan Stephenson'un eşini ve kızını da aynı uçağa uğurladı.

25 YILDIR TÜRKİYE'DE YAŞIYORDU

1991 yılından bu yana Türkiye'de yaşayan ve Bilgi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Chris Stephenson'un İstanbul'daki son görüntüsü 210 numaralı köprüden uçağa gidişi oldu. Stephenson sivil polisler eşliğinde THY'nin saat 20.00'da Londra seferini yapan uçağına bindirildi.

Christopher Stephenson havaalanında sosyal paylaşım sitesi twitter’dan “Havaalanında sınır dışı ediliyorum. Yarın idari mahkemesine dönüşüm için başvurum yapılacak” İfadesini paylaştı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...