Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

230 sanıklı KPSS davası yarın başlıyor

Düzenleyen:
230 sanıklı KPSS davası yarın başlıyor

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2010 yılındaki KPSS’de usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 230 şüpheli hakkında açılan dava start alıyor.

Ebru Karatosun ANKARA - İlk duruşması yarın Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada 54 tutuklu bulunurken, 117 kişi hakkında da adli kontrol kararı var. 272 müştekinin yer aldığı soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede soruların dağıtıldığı yer olan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen 1 numaralı sanık olurken, soruların dağıtımında rolü olan Yusuf Rodoplu 2 ve Cemil Koca’da 3 numaralı sanık olarak yer aldı. Şüphelilerin yüzde 61’nin Sözen ile irtibatı bulunduğu öne sürülüyor. İddianamede, dosya kapsamında şüpheli sayısının 3 bin 227 kişi olduğunun altı çizildi. Bu kişilerin bin 148’nin akraba, 896’sının karı koca olduğu, 2 bin 690’nın aynı kurumda çalıştığı tespit edildiği bilgisi yer aldı.  İddianamede sanıkların terör örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak, terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, suç delillerini yok etmek, kamu kurumunun zararına zincirleme dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlamaları yöneltiliyor.  İddianamede şüphelilerin sınavlar öncesinde çalıştıkları işyerleri ve dershanelerin büyük çoğunluğunun Paralel Yapı’ya ait işletmelerde çalıştığı belirtildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...