Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KPSS şüphelileri hakim karşısına çıkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
KPSS şüphelileri hakim karşısına çıkıyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 kişinin yargılanmasına yarın başlanacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de soruların sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 kişi hakkında açtığı davanın ilk duruşması yarın yapılacak. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma saat 9.30'da başlayacak. Mahkeme, duruşmaya 25 Mart Cuma gününe kadar her gün devam edecek. Sanıklar, "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından yargılanacak. 

İddianame

İddianamede, sanıklar arasında "cemaat bağı" olduğu, soruların sınavdan önce genellikle bu bağa uygun dağıtıldığına işaret edilerek, profilleri, iş yerleri, aralarındaki mali ve sosyal irtibatları incelendiğinde, sanıkların FETÖ/PDY içinde yer aldıkları kaydedildi.

Fetullah Gülen'in, örgüt mensuplarına yurt dışından medya üzerinden talimat verdiği ifade edilen iddianamede, Gülen'in, devlete sızmayı esas alan bir konuşması hatırlatılarak, "Gülen'in, geçmiş yıllardaki konuşma kayıtlarında, devletin yasama, yürütme ve yargı erklerinin ele geçirilmesine ilişkin talimatlar verildiği, örgütün gerçek amacına ulaşmak maksadıyla ve örgüte bağlı kadroları kamu kurumlarına yerleştirmek suretiyle devleti ele geçirmeyi hedeflediği görülmektedir" ifadeleri yer aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...