Polis Akademisi'nde kalaşnikof dönemi

Düzenleyen:
Polis Akademisi'nde kalaşnikof dönemi

GÜNDEM Haberleri

Emniyet personeline verilen yıllık atış eğitimlerine tabanca ve MP-5'in yanı sıra "kalaşnikof" olarak bilinen AK-47 de eklendi.

Polis Akademisinde her rütbedeki emniyet personeline verilen yıllık atış eğitimlerine tabanca ve MP-5'in yanı sıra bu yıl "kalaşnikof "olarak bilinen AK-47 de eklendi.

ATIŞ EĞİTİMLERİNE BAŞLANDI

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğünce personelin silah kullanma becerisini geliştirmek amacıyla düzenli olarak her yıl atış eğitimlerine başlandı.

Polis Akademisi ile emniyet teşkilatı bünyesindeki atış poligonlarında gerçekleştirilen ve yılda 3 kez tekrar edilen eğitimlerde bu yıl kalaşnikof da kullanılıyor.

Uzman personel eşliğinde düzenlenen eğitime katılan polislere önce teorik bilgi veriliyor, ardından tabanca, MP-5 otomatik tabanca ve AK-47 uzun namlulu tüfekle atış yaptırılıyor.

Poligonlarda geçmişteki eğitimlerden farklı olarak hareket halinde atışlara da yer verildi ve mermi sayısı 6 kat artırıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...