Şırnak'ta 1 mahalle PKK'lılardan temizlendi

Düzenleyen:
Şırnak'ta 1 mahalle PKK'lılardan temizlendi

GÜNDEM Haberleri

Şırnak'ta yürütülen operasyon kapsamında, dün Yeşilyurt Mahallesi teröristlerden tamamen temizlendi.

Mahallede bulunan evler ve sokaklarda tuzaklanan patlayıcıları arama çalışmaları devam ediyor. Bulunan el yapımı patlayıcılar ise kontrollü bir şekilde imha ediliyor.

PATLAYICI TUZAKLANAN SOKAKLAR ARANIYOR
Mahallenin PKK'lılardan temizlenmesinden sonra güvenlik güçleri, aldıkları istihbaratlar üzerine, patlayıcı tuzaklanan sokakları didik didik arıyor. Yeşilyurt Mahallesi'ni patlayıcılardan temizleyen bomba imha ekipleri, çevrede aldıkları güvenlik önleminden sonra bombaları kontrollü bir şekilde patlatıyor.

Yeşilyurt Mahallesi'nde yapılan arama, tarama faaliyetleri sırasında, güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmak için her sokak ve eve el yapımı patlayıcılar yerleştiren teröristlerin kaçmak için evlerin duvarlarını delerek, tünel oluşturduğu belirtildi.

TANKLAR TOP ATIŞI YAPIYOR
Operasyonun 10'uncu gününde, Bahçelievler, Dicle, Yeni ve Cumhuriyet mahallelerinde operasyonlar yoğunlaşırken, mahallelerde tespit edilen hedeflere yönelik tanklardan yapılan top atışları devam ediyor.

EVLERE TÜRK BAYRAĞI ASILDI
Şırnak'ta PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlar, il merkezindeki altı mahallede yoğunlaşırken, Yeşilyurt ile Gazi Paşa mahallelerinde yaşayan ve evlerini terk etmeyen bazı vatandaşlar, güvenlik güçlerine moral için evlerinin önüne Türk Bayrakları astığı görüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...