Vatandaşın % 68’i ‘dokunun’ diyor

Düzenleyen:
Vatandaşın % 68’i ‘dokunun’ diyor

GÜNDEM Haberleri

AK Partililerin yüzde 82’si, MHP’lilerin yüzde 78’i, CHP’lilerin ise yüzde 47’si ‘HDP’lilere dokunun’ dedi. HDP’li seçmenin yüzde 95’i buna ‘hayır’ dedi.

Yücel KAYAOĞLU ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, teröre destek veren HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasına vatandaştan yüzde 68 oranında destek geldiğini söylediği öğrenildi.
Davutoğlu başkanlığında salı gecesi yapılan AK Parti MYK toplantısında, milletvekilleri dokunulmazlıkları ile ilgili tartışmalar da masaya yatırıldı. Edinilen bilgilere göre, Davutoğlu’nun Anayasa’ya geçici bir madde eklenerek Meclis’te bekleyen tüm milletvekili dokunulmazlıklarının tek seferde kaldırılması önerisi ile önemli bir adım atıldığını söylediği öğrenildi. Teröre destek veren milletvekillerine vatandaştan büyük tepki geldiğini belirten Davutoğlu’nun bunu yaptırdıkları anketlerde gördüklerini söylediği ifade edildi. Davutoğlu, son yapılan ankette teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına vatandaşın yüzde 68’inin desteklediğini açıkladı. 81 ilde yapılan anket sonucuna göre, AK Parti seçmenin yüzde 82’si, MHP seçmenin yüzde 78’i, CHP seçmenin ise yüzde 47’si bu fikri destekledi. HDP’ye oy verenlerin yüzde 95’i ise dokunulmazlıkların kaldırılmasına ‘Hayır’ cevabını verdi.
MYK toplantısında, Anayasa’ya geçici madde eklenmesine ilişkin teklif için, “Top artık muhalefette. Üzüm mü yemek istiyorlar, bağcıyı mı dövmek istiyorlar göreceğiz” değerlendirmesi yapıldı. Dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa’ya geçici bir madde eklenmesine ilişkin teklifin en geç önümüzdeki hafta Meclis’e getirilmesi kararı alınan toplantıda, “Bizim hedefimiz ortak bir teklif vermek. Ama imza vermezlerse bile biz teklifimizi sunacağız. Hedefimiz genel kuruldaki gizli oylamada yeter sayıya ulaşmak” görüşü dile getirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...