Cevizci: Suriye'de sadece insanlar değil bir medeniyet katlediliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cevizci: Suriye'de sadece insanlar değil bir medeniyet katlediliyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Suriye Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Cevizci, Suriye'de savaşın en şiddetli yaşandığı yerlerde, bin yıldır Türklerin yurt tuttuğunu, sadece insanların değil medeniyetin katledildiğini söyledi.

Türk Ocakları Sinop Şubesince Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen Türkmenlere yardım programına katılan Suriye Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci, iç savaşın devam ettiği Suriye'de bulunan Türkmen bölgesinin tarihinin en kötü günlerini yaşadığını söyledi.

Bölgede kurulması planlanan devletçikler için Türkmen nüfusunun bulunduğu bölgelerin bilerek ve isteyerek insansızlaştırılmaya çalışıldığını belirten Cevizci, "Oralardan Türk kimliği silinmek isteniyor. Şu an Suriye'de savaşın en şiddetli yaşandığı yerler, bin yıldır Türklerin yurt tuttuğu mahalleler, orada sadece insanlar değil aynı zamanda bir medeniyet katlediliyor. Yine aynı zamanda tarihi eserler yok ediliyor. Dikkatinizi buraya çekmek istiyorum o eserler Türklerin yaptıkları eserlerdir." diye konuştu.
"Türk devletine binlerce kez teşekkür etmek lazım"

Cevizci, savaş nedeniyle Türkmenlere kapılarını açarak onlara ev sahipliği yapan Türk halkı ve devletine binlerce kez teşekkür ettiklerini vurgulayarak, Türk tarihinin silinmesi için savaşın planlanarak o bölgelerde yoğunlaştırıldığını dile getirdi.

"Bizi bizden başka savunan yok" diyen Cevizci, şöyle devam etti:

"Buradan Suriye Türkmenleri adına Türk halkı ve devletine binlerce kez teşekkür etmek lazım. Sağ olsunlar bize ev sahipliği yapıyorlar, hep destek çıktılar, çıkmaya da devam ediyorlar. Ama şunu belirtmek gerekiyor söz konusu destek o bölgede Türkmen varlığını devam ettirmek için yeterli değil. Daha fazla ve nitelikle destek gerekiyor. Şu an yapılanları evet takdir ediyoruz ama oradaki Türk varlığını ne olursa olsun devam ettirmemiz gerekiyor. Çünkü elimizde avucumuzda çok az yer kaldı. Maalesef geldiğimiz noktada Türkmenler kendi topraklarından uzaklaştırılırken, Türk eserleri de yok edilmekte. Tabii belki tablo kötü, ancak mücadelemiz bitmiş değil. Halen önümüzde fırsatlarımız var." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...