HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

DHKP-C'nin hedefi elçilikler!

Düzenleyen: / Kaynak: HaberTürk
DHKP-C'nin hedefi elçilikler!
Mit, Dhkpc, İstihbarat, Haber

GÜNDEM Haberleri  / HaberTürk

İstihbarat birimleri, DHKP-C terör örgütünün mart ve nisan aylarında yeni eylemler planladığını belirledi.

Örgütün, ABD elçiliklerine yönelik eylem arayışında olacağı rapor edildi. Önleyici istihbarat konusunda önemli görev ve yetkiler üstlenen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) teknik takip, siber ve sinyal istihbaratını genişletecek önlemler aldı.
Sinyal İstihbarat Başkanlığı aktif olarak devreye sokulurken terör örgütleri PKK ve DAEŞ’i izleyen masalar canlı takibe geçti DHKP-C terör örgütünün mart ve nisan aylarında yapmayı planladığı eylemler istihbarat birimleri tarafından deşifre edildi.
DHKP-C’nin ‘devrim şehitleri haftası’ olarak kabul ettiği 30 Mart -17 Nisan tarihleri arasına dikkat çeken istihbarat birimleri, örgütün bu tarihlerde ABD elçiliklerine yönelik eylem arayışında olacağını rapor etti.
FOTOĞRAFLA BİLGİ VERİLDİ 
Bayrampaşa’da polis otobüsüne yönelik saldırı düzenlediği için öldürülen 2 teröristin intikamının alınmasının amaçlandığını tespit eden istihbarat birimleri, eylem yapacak teröristlerle ilgili ayrıntılı bilgilendirme yaptı.
Örgütün intikam alma ve eylem kararlılığını göstermeye çalıştığını tespit eden istihbarat birimleri, eylemci teröristlerin fotoğraflarını tüm illere gönderdi.
ABD elçiliklerinin yanı sıra AK Parti teşkilatlarını, hâkim ve savcıları da hedefine koyduğu tespit edilen terör örgütünün eylemlerde Harika Kızılkaya, Ebru Yeşilırmak, Sercan Arslan, Çağrı Avcı, Özlem Pembe Olgun, Bilgehan Karpat, Hakan Karabey, Ünal Çimen, Ümit Çimen ve Nadir Çınar’ı kullanabileceği belirlendi.
Örgütün listesinde yer alan siyasi ve bürokratların yanı sıra örgütün üyeleri aleyhine karar veren hâkim ve savcıların da koruma duvarının güçlendirilmesi istendi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HaberTürk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...