Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüksekova'daki operasyonda 1 özel harekat polisi şehit düştü

Düzenleyen:
Yüksekova'daki operasyonda 1 özel harekat polisi şehit düştü

GÜNDEM Haberleri

Yüksekova'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada Özal Harekat polisi İdris Polat şehit oldu. Polat'a kendi gibi şehit olan amcasının adı verilmiş.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde devam operasyonlar devam ederken, öğle saatlerinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Özal Harekat polisi İdris Polat şehit oldu. Şehit Özel Harekat Polisi İdris Bolat'a 1992 yılında Diyarbakır'da teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan amcası İdris'in isminin verildiği öğrenildi.

YOĞUNLAŞAN OPERASYONLAR SIRASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

Yüksekova İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor. Orman Mahallesi'nde yoğunlaşan operasyonlar sırasında bugün PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

ÖZEL HAREKAT POLİSİ ŞEHİT DÜŞTÜ

Çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle yaralanan Özel Harekat polisi İdris Polat şehit düştü.

Yüksekova'daki operasyonda 1 özel harekat polisi şehit düştü

ŞEHİDİN KADERİ İSMİ VERİLEN ŞEHİT AMCASIYLA AYNI OLDU

Şehit düşen Özel Harekat Polisi İdris Bolat'ın kaderi doğduğunda ismi verilen şehit amcasıyla aynı oldu.

Özel Harekat Polisi İdris Bolat'ın şehit haberini vermek için Amasya merkez Helvacı Mahallesi'ne giden Amasya Emniyet Müdürlüğü görevlileri, İl Müftüsü İsmail İpek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sadi Ergin evde kimseyi bulamadı.

Yüksekova'daki operasyonda 1 özel harekat polisi şehit düştü

Mahalle Muhtarı Salim Kelek, cep telefonundan ulaştığı baba Osman Bolat'a ise oğlunun şehit olduğunu söylemeyip, "Bir imza işin var. Buradaki polis arkadaş seni bekliyor. Seni hemen almam lazım" dedi.

Yüksekova'daki operasyonda 1 özel harekat polisi şehit düştü

Muhtarın arabasıyla şehir merkezine gidip getirdiği baba Osman ile eşi Meryem Bolat, evin önündeki polis aracı ve ambulans ile kalabalığı görünce panikledi.

Yüksekova'daki operasyonda 1 özel harekat polisi şehit düştü

Müftü İsmail İpek, babaya acı haberi verdi. Gözyaşları içinde kalan Bolat çifti, daha sonra evlerine geçti. Evin bulunduğu sokağa polisler tarafından Türk bayrağı asıldı.

Yüksekova'daki operasyonda 1 özel harekat polisi şehit düştü

ŞEHİT POLİSE, ÇATIŞMADA ŞEHİT OLAN AMCASININ ADINI VERMİŞLER

İki kardeşi daha olan şehit Özel Harekat Polisi İdris Bolat'a 1992 yılında Diyarbakır'da teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan amcası İdris'in isminin verildiği öğrenildi.

CENAZESİ MEMLEKETİ AMASYA'YA GÖNDERİLECEK

Şehit polis İdris Polat'ın cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketi Amasya'ya uğurlanacak.

MARDİN, ŞIRNAK VE HAKKARİ'DE 11 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin, Şırnak ve Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 11 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü "önemli yurt içi olaylara" yer verildi. Buna göre;

Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda, 6 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Böylelikle etkisiz hale getirilen terörist sayısının 143'ü bulduğu ilçede, 3 el yapımı patlayıcı imha edildi. Nusaybin'de imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 265'e ulaştı.

Şırnak'taki operasyonda 4 teröristin daha etkisiz hale getirilmesiyle toplam sayı 122 oldu. Güvenlik güçlerince 5 el yapımı patlayıcı imha edildi. Böylelikle imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 263'e yükseldi. Kentte, 4 roketatar mühimmatı ile 3 el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda da bir terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 93 olduğu Yüksekova'da, 13 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, imha edilen el yapımı patlayıcı 106'ya çıktı.

ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT BULUNDU

Hakkari'deki operasyonlarda, birer Kalaşnikof piyade tüfeği, tabanca, pompalı tüfek, el bombası ve dürbün, 4 roketatar mühimmatı ile çok sayıda Kalaşnikof piyade ve Dragunov keskin nişancı tüfeği fişeği ile 3 gaz maskesi ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, güvenlik güçlerince icra edilen yol araması sırasında, 150 kilogram amonyum nitrat ve 3 tüp ile desteklenmiş el yapımı patlayıcı imha edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...