Pakistan ile ortak savunma sanayinde işbirliği geliştirilecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Pakistan ile ortak savunma sanayinde işbirliği geliştirilecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Genelkurmay Başkanı Akar, Türkiye ile Pakistan arasında savunma sanayi alanında işbirliğinin geliştirilmesini, ortak tatbikatlar ve personel değişiminin devam edilmesini hedeflediklerini bildirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türkiye ile Pakistan arasında savunma sanayi alanında işbirliğinin geliştirilmesini, teröristle mücadele ve askeri eğitim konularında tecrübe paylaşımının artırılmasını, ortak tatbikatlar ve personel değişimine daha kapsamlı şekilde devam edilmesini hedeflediklerini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Pakistan Genelkurmay Başkanı Reşad Mahmud’un daveti üzerine bu ülkeye giden Orgeneral Akar'a, Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki törenle "Pakistan Nişan-ı İmtiyaz Madalyası" takdim edildi.

Akar, Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rahil Şerif, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Girgin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İslamabad Temsilcisi Ali Santel’le görüşmelerde bulunurken, Pakistan Milli Güvenlik Akademisi'ni de ziyaret etti.

"Savunma sanayisinde ortak üretim hedefliyoruz"

İkili görüşmelerde Pakistanlı yetkililere, Lahor'da yaşanan terör saldırılarından dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri adına taziyelerini ileten Akar, şunları kaydetti:

"Türkiye ve Pakistan zor günlerinde hep birbirinin yanında ve dayanışma içinde olmuştur. Pakistan ve Türkiye arasında derin tarihi ve kültürel bağlar vardır. Her iki ülke de birbirinin keder ve sevinçlerini paylaşmış, ortak hak ve menfaatlerini gözetmiştir. Pakistan bizim için dost ve kardeş ülkedir. Bundan sonra da böyle kalmaya devam edecektir. Ayrıca topraklarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının dalgalanıyor olması itibariyle de Pakistan ile kardeşliğimizin yakın tarihimizde ayrı bir yeri vardır.

Hem siyasi hem de askeri boyutu ile iki ülke arasındaki ilişkiler mükemmel seviyededir. Her alanda daha da geliştirilmelidir. Savunma sanayi alanında işbirliğinin geliştirilmesini ve ortak üretim yapılmasını, teröristle mücadele ve askeri eğitim konularında bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılmasını, ortak tatbikatlar ve personel değişimine daha da kapsamlı bir şekilde devam edilmesini hedefliyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...