Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

U2'nun solisti Bono : 'Türkiye dünyaya nezaket dersi verdi'

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
U2'nun solisti Bono : 'Türkiye dünyaya nezaket dersi verdi'

GÜNDEM Haberleri  / iHA

U2 müzik grubunun solisti Bono, Türkiye'de Suriyeli sığınmacılar için büyük bir nezaket gösterildiğini belirterek, "Türk halkının nezaketinden çok onur duydum. Bu sizin yaptığınız aslında sıra dışı bir şey, bir nezaket dersi" dedi.

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, U2 müzik grubunun solisti Bono, ABD Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, Georgia Senatörü David Perdue, Kuzey Carolina Senatörü Thomas Tillis, Florida Kongre Üyesi David Jolly, Illinois Kongre Üyesi Anam Kinzinger ve Güney Carolina Kongre Üyesi Tom Rice'nin yanı sıra ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ı Çankaya Köşkü'nde ağırladı. Davutoğlu, ziyaret öncesi konuklarıyla tek tek tokalaştı.

Kabulde kısa bir konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriyeli öğrencileri ziyaret etmek üzere Türkiye'ye gelen heyete teşekkür ederek, "Gerçekten çok sayıda zorlukla yüzleşiyoruz. Bu tecrübeyi paylaşabiliriz ancak önemli olan duyguları paylaşmaktır" dedi.

BONO: "SİZİN YAPTIĞINIZ SIRA DIŞI BİR ŞEY, NEZAKET DERSİ"
U2 müzik grubunun solisti Bono ise Türk halkının nezaketinden onur duyduğunu ifade ederek, Türkiye'nin Suriyeli öğrenciler için açtığı okulların aslında tüm dünyaya nezaket dersi niteliğinde olduğunu vurguladı.
"Bu sizin yaptığınız aslında sıra dışı bir şey, bir nezaket dersi" diyen Bono, şunları kaydetti:
"Senelerdir süren bu çatışma esnasında, bu ülkenin tüm şehirlerinde, tüm ilçelerinde insanlar ağırlandılar. Onlar komşularına kapılarını açtılar, savaşın getirdiği tüm zorluklara rağmen insanlara kapılarını açtılar. İkinci olarak açtığınız okullar, tüm dünyaya ders niteliğinde. Eminim bu yaşananlar insanları gerebilir ve bıktırabilir ancak yine de pes etmiyorlar ve bence dünya bu yaşananların Türk toplumu üzerine de yaşattığı stresi anlamalı. Ben buraya bunları öğrenmeye geldim. 7 milyon üyesi olan farklı bir kalkınma alanından geliyorum. Bu üyelerin 2 milyonu ABD'de ama 3 milyonu ise büyük bir mülteci krizi yaşayan Afrika kıtasından. Siz mültecileri ağırlama konusunda, dünyada zirvede olan ülkesiniz. Birçok insan bilmez ama bu listedeki ilk on ülkenin beşi Afrika ülkesi. Yakınlarda Somali sınırındaki 20 senelik kampa gittim. Burada doğanlar var ve bu nüfusla ne yapacaklarını bilmiyorlar. Siz burada, Türkiye'de bambaşka bir model uyguluyorsunuz ve sizin bunu nasıl başardığınızı, bu modeli anlamamız lazım. Eminim ki eksiklikler vardır fakat gurur duyulacak çok fazla iş yapılıyor."

"ÇOK KALPTEN KONUŞTUNUZ"
Başbakan Davutoğlu'na, Londra'daki Mülteci Kongresinde yaptığını konuşmasının fevkalade olduğunu söyleyen Bono, "Çok kalpten konuştunuz, sadece bir durum analizi yapmıyordunuz. Sizin verdiğiniz ders bir komşuluk dersi ve bizim de bu komşulukta yer almamız gerekiyor" diye konuştu.

ABD'Lİ SENATOR GRAHAM: "BU BİR HÜKÜMET SORUNU DEĞİL İNSANLIK SORUNU"
ABD Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham da, "Yarın ziyaret edeceğimiz bu çocuklar iki farklı şekilde büyüyebilirler. Düşmanlarımız ya da dostlarımız olarak büyüyecekler ve harekete geçmek için bir şansımız var. Bu şans geçecek. Bu mükemmel yemek ve misafirperverliğiniz için teşekkür ederim. Burası evim gibi. Ayrıca Bono'ya geldiği için teşekkür ediyorum. Çünkü bu bir hükümet sorunu değil dünyanın bir sorunu ve bu bir insanlık sorunu. Bence yarın dünyayı da etkileyen Türk halkının sorunlarının üstesinden gelmesine daha etkili bir ses haline geleceğiz. Ülkemize gösterdiğiniz dostluk için çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...