Diyarbakırlılardan o panele tepki

Düzenleyen:
Diyarbakırlılardan o panele tepki

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’da Sivil Toplum Kuruluşları, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) LGBTİ Meclisi’nin düzenlemek istediği panele tepki gösterdi.

Diyarbakır’da Sivil Toplum Kuruluşları, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) LGBTİ Meclisi’nin düzenlemek istediği panele tepki gösterdi. Bine yakın Diyarbakırlı, sık sık tekbir getirip Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak, Sümerpark’a doğru yürüdü. “Diyarbakır’da sapkınlığa geçit vermeyeceğiz. Diyarbakır, peygamberler ve sahabeler şehridir. Kürt’üz, Müslüman’ız, bu sapkınlığı lanetliyoruz” yazılı pankart taşıyan grup, panele tepki gösterdi. Grup adına konuşan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, “Mardin Büyükşehir Eş Başkanı DBP’li Februniye Akyol Akay’ın bu iğrenç toplantıya konuşmacı olarak katılmasındaki gaye nedir? Etkinliğin 3 aylarda yapılması ne demek oluyor? Kürtler can derdine düşmüşken, HDK, DBP ve bileşenleri, LGBTİ derdine düşmüş. LGBTİ düşüncesi Kürtler arasında asla meşrulaştırılamaz. HDK ve bileşenlerinin desteğiyle yaygınlaştırılmaya çalışılan bu kirli düşünce cinsel istismarın alasıdır. Daha dün bu parkta cuma namazı kılıp, üç ayların başlamasından dolayı çatışmaların durması için çağrıda bulunmadınız mı? Bugün neden cinsel sapkınlık paneli düzenlemek istiyorsunuz?” ifadelerini kullandı. Halkların De-       mokratik Kongresi (HDK) tarafından (LGBTİ)’nin dün düzenlemesini planladığı panel, tepki üzerine iptal edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...