Şanlıurfa'da gençler sordu, 'Ahmet Hoca' cevapladı

Düzenleyen:
Şanlıurfa'da gençler sordu, 'Ahmet Hoca' cevapladı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu, Şanlıurfa'da üniversiteli gençlerin merak ettiği soruları canlı yayında bir bir yanıtladı. Davutoğlu, Vodafone Arena'daki performansı için 'Biz Cumhurbaşkanımızla eskiden beri iyi paslaşırız' yorumunda bulundu.

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü törenlerine katılmak ve Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etmek için kente gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündüz saatlerinde Balıkgöl'ü ziyaret ederek balıklara yem atmıştı. Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü törenlerine katılmak ve Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etmek için kente gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündüz saatlerinde Balıkgöl'ü ziyaret ederek balıklara yem atmıştı.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Habertürk'te yayınlanan Şimdi ve Burada adlı programda 250'yi aşkın gencin sorularını yanıtlıyor. Sosyal medya üzerinden açılan #AhmetHocaGençlerle etiketi üzerinden on binlerce vatandaş sorularını yöneltti.

Başbakan Davutoğlu'nun, Şanlıurfa'da gençlerle bir araya geldiği ve gündeme ilişkin soruları yanıtladığı televizyon programı sırasında sosyal medyada açılan "#AhmetHocaGençlerle" başlıklı "hashtag" yoğun ilgi gördü. Twitter kullanıcılarının bu başlıkla, yaklaşık iki saat içinde 70 bine yakın paylaşımda bulunmasıyla "#AhmetHocaGençlerle" etiketi Türkiye "trend topic" listesine birinci sıradan girdi. Şanlıurfa'da gençler sordu, 'Ahmet Hoca' yanıtladı

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
"Hoca olarak buradayım. Şanlıurfa'nın hikayesi, kendini kurtaran şehrin hikayesidir. Şanlıurfa'ya kendimi yakın hissediyorum. Her gelişimde aşık olduğum bu şehrin özelliklerini anlamaya çalıştım.

O an talimat verdim
Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanımız Sedat, İstiklal Madalya'sının arkasından gitmiş olabilir. Kendisi bana iletmişti, İstiklal Madalyası'nı. O saat itibariyle talimat verdim.

Bizi bölmek isteyenlerin karşısında gençlerimiz var. Şanlıurfa'nın mesajını gençlerimiz zihninden çıkarmasın. Gençler, şehirlerimizin hikayesine sahip çıkın.

Cumhurbaşkanımızla iyi paslaşırız
Buradan çıkıp sahaya gidebilirim. Arada oynuyorum. Lisede çok iyi futbol oynardım. Biz Cumhurbaşkanımızla eskiden beri iyi paslaşırız.

Sosyal medya yasakları
İletişimin geliştiği dönemde iletişim engellenemez. Dünyanın her yerinde terör olaylarından sonra yasaklar gelir. Paris saldırısından sonra kötü bir görüntü gördünüz mü? Biz de bazen bu durumlarda tedbirler alıyoruz.

Teröristlerin emellerine ulaşamamalarını da isteriz. O görüntülerin yayılması, o anda teröristlerin amaçlarına ulaşmaları için araç haline dönüşebiliyor. Yasin Börü'nün katledildiği kanlı eylemler silsilesinde sosyal medya üzerinden eylemlerin planlandığı oluyor.

Üniversitede ilk tercihim orasıydı
Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni yazdım. Sonunda ilk tercihime girdim. Hiç pişman değilim. Arzu ettiğim işi yaptım. Aşkla seversen o meslek seni iyi bir yere götürür.

Türkiye sadece geçen yıl 1 milyon kişiye iş imkanı bulduk. Çok genç bir nüfusumuz var. Koşarak nüfusumuza iş yetiştirmeye çalışıyoruz. Aziz Sancar örneği. Eğer aşk ile severseniz iş sizi bulur, sizi işi bulursunuz.

Murat Çetinkaya, güvenimizi kazanmış bir arkadaşımız
700 bine aşkın vatandaşımıza kamuda iskan hakkı vereceğiz. Merkez Bankası, ehliyet ve liyakatın öne çıktığı bir kurumdur. Erdem Başçı, görev süreci içerisinde çok önemli hizmetler yaptı. Çok kıymetli bir ekonomist ve akademisyendir. Aylardır Merkez Bankası Başkanı nasıl seçilecek diye pusuda bekleyenler var. Piyasalar ise güven unsuru olarak gördü. Murat Çetinkaya, güvenimizi kazanmış bir arkadaşımız. Erdem Bey'i OECD'ye Büyükelçi olarak göndereceğiz.

Bayrağımıza sığınmak için geliyorlarsa o bayrak ülkenin değerini yansıtır. Pasaportu sunmak da önemli. Güven içerisinde. Para da aynı. Eskiden Türk Lirası bu kadar değerli değildi.

Kimlik bilgilerini CHP sızdırdı
Kimlik bilgilerinin sızdırılması konusunda araştırma talimatı verdim. Bakanları Kurulu'nda çok detaylı ele aldık. YSK'nın bir partiye verdiği bilginin dışarıya yansımasıdır. Devletin güvenlik sıkıntısı bu konuda yok. Bilgileri CHP, İzmir İl Teşkilatı'na verdi, oradan sızdı.

Her insan saygıya layıktır. Her insan onurunu korumak durumunda tecavüzden uzak tutulmalıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik hakaret yanlış. Kötü sözden uzak durmak lazım. Karaman'daki olayı duyduğum anda, 'bunu yapan alçakların alçağı bir mahluktur' dedim. Kılıçdaroğlu ise sanki bizden ses gelmemiş gibi, o çocuklara kendi öz çocuğu gibi bakan Bakanımıza hakaret etti. Her kurumda olumsuzluk olabilir, kurum o yanlışı lanetledi. AK Parti'nin tutumunu ben temsil ederim. Net tavır koydum, cezanın en ağırını hak ettiğini söyledim.

Bu devletin milletle buluşmasını PKK ile engellemeye çalıştılar. Eskiden bir düğünde Kürtçe şarkı için de, Kur'an Kursu için de aynı iznin alınması gerekliydi. Biz bu yasakları kaldırdık.

Pazarlık konusu yapmayız
Türkiye, Suriye olamaz. Biz demokratik bir ülkeyiz. Suriye dediğimiz Mars değil. Aynıyız. Şam'da Halep'te yıkılan yerlerin imar edilmesi için yine bir gün biz el atacağız. Türkiye'nin güvenliğini kimseyle pazarlık konusu yapmayız.

(Yemenli öğrenciye) Türkiye senin vatanın. Bunu ailene de söyle, selamlarımızı da ilet. "

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...