İsmail Kapan: Kürt problemini bizim çözmemizi istemiyorlar

Düzenleyen:
İsmail Kapan: Kürt problemini bizim çözmemizi istemiyorlar

GÜNDEM Haberleri

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Dr. İsmail Kapan, Kürt probleminin çözümüne dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Çorum Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Ortadoğu’da Son Gelişmeler” konulu konferansta konuşan İsmail Kapan, “Kürt meselesinin siyasi, ekonomik ve sosyolojik boyutları var. Çözüm süreci en azından şehit cenazelerinin gelmediği bir süreçti. Türkiye kendi inisiyatifiyle bu süreci yürütmeye çalıştı. Fakat Türkiye’nin bu meseleyi kendi başına çözmesini kesinlikle istemiyorlar. Amerika bundan rahatsız olduğunu açıkça söyledi. Bu ülke gibi başka güçler de var. Biz buna teslim mi olacağız? Türkiye direnecek, bedel ödeyecek ama sonunda muktedir bir devlet olarak bu meseleyi çözecektir” ifadelerini kullandı.
Suriye’de devam eden ateşkes safhasının sonrasına yönelik tahminlerde de bulunan Kapan şöyle konuştu: “Bu ateşkes tam manasıyla sağlanmış bir ateşkes değil. Şimdi orada fiilen tesirli 3 devlet var; bunlar Amerika, İran ve Rusya... Amerika’nın bugüne kadarki Suriye politikası maalesef çok kaypaktı. Obama sırf barışçı görünmek için Suriye’de meydanı Rusya’ya açtı. Rusya da yaşadığı sıkışıklığı giderip, Batı’yı pazarlığa mecbur etmek için hemen Suriye’ye gelerek yerleşti. Rusya büyük devlet. Burada neticeyi maalesef Rusya-Amerika anlaşması belirleyecek. Onları belirli davranış biçimlerine zorlamak imkanı var. Bunu yapmaya çalışıyorlar. Avrupa Birliği’nin itirazları var. Türkiye’nin itirazları var. Sonu ne olacak bilemiyoruz ama Suriye’de sona doğru yaklaşılıyor.” 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...