Vize serbestliğinde yeni oyun! Avrupa yan çiziyor

Düzenleyen:
Vize serbestliğinde yeni oyun! Avrupa yan çiziyor

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, AB liderleri ile 18 Mart’ta Brüksel’de yapılan zirvede imzalanan Geri Kabul Anlaşması ve Vize Serbestisi Anlaşması için bütün şartları bir bir yerine getirirken, AB’den süreci zora sokabilecek sesler gelmeye başladı.

İsmail Sonsuz ANKARA -  Alman Welt am Sonntag gazetesi, AB’nin 3. ülkelere vize muafiyetinin kaldırılması konusunda bugüne kadar izlediğinden farklı bir uygulamaya gideceğini ve Ankara ile olağanüstü bir vize serbestliği anlaşması yapmayı istediğini yazdı. Bunu talep eden ülkeler arasında Almanya ve Fransa’nın da yer aldığı belirtilen haberde, anlaşmanın askıya alma şartını içeren maddesinin Türkiye’nin AB ile daha önce kararlaştırdığı biçimde sığınmacıları Yunanistan’dan almaması; muhtaç sığınmacılara yeterli koruma sağlamaması ya da insan haklarına riayet etmemesi gibi durumlarda devreye gireceği belirtildi. Bu maddeyle vize muafiyeti hızlıca kaldırılabilecek. Alman gazetesindeki bu iddialara karşılık, AB ile yapılan mutabakata göre anlaşmayı feshetme hakkı Türkiye’nin elinde. AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Şayet vizeler kalkmazsa geri kabul anlaşmasını feshetme hakkımız var. Bunu da yaparız” diyerek AB’yi açıkça uyarmıştı. 

DAVUTOĞLU: İNANCIM SÜRÜYOR
Başbakan Davutoğlu ise konuyla ilgili, “Ben haziran ayında vize muafiyetinin devreye gireceğine olan inancımı sürdürüyorum. Olmaması halinde, Türkiye’nin taahhütlerine bağlı kalmasını kimse bekleyemez. Bu konuda gazete spekülasyonları üzerinden yorum yapmak doğru değil” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...