HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Erivan'da Türk ve Azerbaycan bayrakları yakıldı

Düzenleyen: /
Erivan'da Türk ve Azerbaycan bayrakları yakıldı
Ermenistan, Haber

GÜNDEM Haberleri

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da cumartesi gecesi yapılan fener alayına katılanlar, Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını ateşe verdi.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüşte Türk ve Azerbaycan bayrakların yakılması, kalabalık tarafından ıslıklar ve alkışlarla karşılandı. Euronews'in haberine göre, yerel halk her yıl yapılan bu yürüyüşte ilk defa Azerbaycan bayrağının yakıldığını aktarıyor. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı yürüyüş, her yıl yapılıyor.

İSTEDİKLERİ DESTEĞİ BULAMADILAR

24 Nisan 1915'in 'soykırım' olarak tanınmasını isteyen Ermenistan, bu yıl da dünya çapında beklediği desteği bulamadı. Türkiye ise konuyla ilgili duruşunu ise şimdiye kadar devletin en üst kademesinden dile getirdi. Olaylarla ilgili kararı tarihçilerin vermesini isteyen Ankara, devlet arşivlerinin oluşturulacak bir tarih komisyonuna sonuna kadar açık olduğunu belirtiyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...