Numan Kurtulmuş'tan Kilis açıklaması

Düzenleyen:
Numan Kurtulmuş'tan Kilis açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Aman dikkat edelim, Kilis halkımız dikkat etsin, kurtlar bu tür ortamları, puslu havaları sever" dedi.

Kurtulmuş, Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında, gündeme  ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Kilis'e ilişkin bir soru üzerine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kilis'in Suriyeli  mültecilere ev sahipliği konusunda destan yazmış bir il olduğunu, kendi nüfusundan daha fazla Suriyeli göçmeni barındırdığını, onlara komşuluk eden,  ekmeğini paylaşan hamiyetperver bir il olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, "Bütün  Kilislilere samimi olarak millet adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bundan  dolayı da biliyorsunuz Kilis’in Nobel'e aday gösterilmesi de gündeme geldi"  değerlendirmesini yaptı.

Kilis’in Suriye ile uzun bir sınırının bulunduğunu, bu sınırın  batısında PYD, doğusunda DAEŞ, ortada az bir kısmında ise Özgür Suriye Ordusu'nun  bulunduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Dolayısıyla sınırın dışındaki örgütlerin  ellerindeki silahlarla ve birtakım seyyar şu anda IŞİD’in kullandıkları,  pikapların üstüne koydukları bir takım roketlerle katyuşalarla yerleri tespit  edilmesine fırsatı vermeden ateşliyorlar ve maalesef 45 füze düştü ve 17 insan  öldü, bunlardan 10 tanesi bizim vatandaşımız. Kilis bu anlamda ağır bir fatura  ödüyor" diye konuştu.

Kilis halkının gerçekten çok tedirgin olduğunu, zor günler yaşadığını  bildiklerini dile getiren Kurtulmuş, "Bu anlamda birtakım provokatörlerin de  Kilis'teki huzuru bozmak için Kilis'in bu ensar ruhunu zedeleyecek bir takım  teşebbüslere girme ihtimalini de fevkalade ciddi buluyoruz. Öncelikli olarak  Kilis halkından beklentilerimiz, şimdiye kadar gösterdiği olgunluğu, yine  Suriyelilerle dayanışma içerisinde, olgunluk içerisinde bunların tekrar  provokatörlere uymadan bu süreçte olabildiğince sakin bir şekilde bu sürecin  geçiştirilmesidir" diye konuştu.

KİLİS'E YÖNELİK ÖNLEMLER

Kurtulmuş, Kilis'e yönelik 4 kategoride tedbirlerin alınacağını  anımsatarak, "sınır güvenliğinde askeri tedbirlerin artırılması, Türkiye'nin  milli imkanlarıyla ve uluslararası koalisyonun ABD'nin de gözetleme imkanlarıyla  sınırın karşı tarafını çok daha iyi bir şekilde gözetleyerek anında cevapların  verilmesi, askeri gücün artırılması bu anlamda her türlü ihtimalin de masaya  yatırılarak terör örgütünün, DAEŞ’in söz konusu örgüt olarak Türkiye'ye zarar  veremeyecek hale getirilmesi" değerlendirmesini yaptı.

Başbakanlık tarafından 5 milyon ve sonra 5 milyon daha olmak üzere 10  milyonluk ekonomik destek paketinin Kilis halkına sunulmak üzere valiliğe  aktarılacağını dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Ayrıca sosyal destek programlarımız olacak. Bu tedirginlik içinde  halkımıza özellikle çocuklarımıza okullarımız üzerinden sosyal, psikolojik  desteklerin verilmesi sağlanacak. İlave sağlık hizmetlerinin yapılması, mesela  zırhlı ambulansların bölgeye gönderilmesi ve ayrıca yeni bir hastanenin  yapılmasıyla ilgili talimatların hemen verilmesi şeklinde tedbirler  alınacak.  Kilis halkı ile dayanışma içerisinde inşallah bu zor zamanları geride  bırakacağız. Tekraren söylüyorum, aman dikkat edelim, Kilis halkımız dikkat  etsin, kurtlar bu tür ortamları, puslu havaları sever."

Kilis'e atılan roketlerle insanların canlarına kastedildiğini  vurgulayan Kurtulmuş, şimdiye kadar hiçbir olayın yaşanmadığı Kilis'te de  birtakım olayların fitilinin ateşlenerek halkın toplumsal bir huzursuzluğun  içerisine itilmeye çalışıldığını ifade ederek, "Dolayısıyla burada kamu  görevlileriyle, devletle, millet  birlik içerisinde Kilis'te huzuru, barışı,  sükuneti sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...