HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Soylu: Türkiye mazlum milletlere ümit ışığı olmaktadır

Düzenleyen: /
Soylu: Türkiye mazlum milletlere ümit ışığı olmaktadır
Soylu, 19 Mayıs, Haber

GÜNDEM Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, 19 Mayıs'ta dünya ölçeğinde organize olan bir vesayete karşı milli bir iradenin ortaya konduğunu belirterek, "Türkiye mazlum milletlere ümit ışığı olmaktadır." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milli bayramların, sadece o tarihte meydana gelen bir olayla değil, o olayın, geleceğe dair verdiği mesajla, nesillere çizdiği vizyonla hayat bulduğuna ve anlam kazandığına işaret etti. Samsun'da, 19 Mayıs 1919'da atılan ilk adımın anlamının, siyasi bir hareket olmanın ötesine geçtiğini belirten Soylu, "19 Mayıs 1919'daki irade, dünya ölçeğinde organize olan bir vesayete karşı ortaya koyulan bir milli iradedir. Bu irade ve zulme karşı direniş, bugün hala bu ülkenin gençliği tarafından ortaya konulmakta ve Türkiye mazlum milletlere ümit ışığı olmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Türkiye, gençlerinin elleri üzerinde yükselecektir"
Soylu, bu irade beyanının yıl dönümünün, ülkenin en önemli milli bayramlarından biri olarak gençliğe ithaf edilmesinin geleceğe dair açık bir mesaj verdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu topraklar üzerinde kadim bir akla sahip olan genç Türkiye Cumhuriyeti'nin bir eli daima gelecekte olmalıdır ve onu geleceğe taşıyacak olan yegane enerji ve güç, gençliğin gücüdür. Türkiye, gençlerinin elleri üzerinde yükselecektir. Bu idealleri gerçekleştirmek için gençlerimizi, modern dünyanın her türlü maddi imkanları ve eğitim olanaklarıyla teçhiz etmek durumundayız. Sadece yaş ortalaması belli bir seviyenin altındaki nüfusu çoğaltmak yetmez. Dünyayla rekabet edebilmek için o nüfusu nitelikli ve üretken bir hale de getirmeli, ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümü noktasında akılcı ve modern bir yaklaşımı ortaya koymalıyız. Gençliğine yatırım yapmak, 2023'ü, 2071'i planlayan bir Türkiye için zarurettir."

Gençlerin ve tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Soylu, "Bu vesileyle Kurtuluş Savaşı'nın bütün kahramanlarını, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da bir milletin varoluşu ve geleceği için ilk adımı atan ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyorum." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...