HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ahıska Türklerinin 268'i Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilecek

Düzenleyen: /
Ahıska Türklerinin 268'i Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilecek
Ahıska Türkleri, Ahlat, Haber

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Türkiye'ye getirilmesine karar verilen Ahıska Türklerinden 268'i Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Ukrayna'dan getirilmesine karar verilen ve bugüne kadar bin 206'sı Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde iskan ettirilen Ahıska Türklerinden 268'inin de Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilmesine karar verildi. Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üzümlü'ye yerleştirilen Ahıska Türkleri için iş olanakları oluşturulmaya çalışıldığını bildirdi.Üzümlü ilçesine göçün geçen yıl 25 Aralık'ta başladığını anımsatan Uçar, "Birinci, ikinci ve üçüncü etapla şu anda 301 aile ve toplamda bin 206 kişiyle beraber Üzümlü'deki halkımız yerleşmiş bulunmaktadır." dedi. 

Uçar, 1 Haziran'da getirilmesi planlanan 268 kişilik kafileyi de Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştireceklerini belirterek, şunları söyledi: 

"Bundan sonraki etap yine Üzümlü'ye 108 aile olarak inşallah Ramazan Bayramı sonrasında planlanıyor. Bu 108 aile için hazırlıklar devam ederken aynı zamanda Bitlis'in Ahlat ilçesinde de çalışmalarımız var. Ahlat'a getirilecek kafile için 1 Haziran tarihini planlıyoruz. 1 Haziran'da 72 aile, yaklaşık olarak 268 kişi Ahlat'a getirilecek. Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüz bu konudaki çalışmasını sonlandırıyor. İnşallah 30 Mayıs'ta Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüzün bir heyeti bölgeye gidip Ahıska Türklerini alıp uçakla Muş'a getirecek. Muş'tan da Ahlat'a göçü getirmeyi planlıyoruz. Onun akabinde Erzincan'a getirilecek en son kafile de Ağustos ayı sonrasına planlayarak inşallah göçü bu şekilde tamamlayacağız."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...