HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Almanya'nın 'soykırım' kararına Erdoğan'dan sert tepki

Düzenleyen: /
Almanya'nın 'soykırım' kararına Erdoğan'dan sert  tepki
Erdoğan Almanya, Erdoğan Soykırım Yorumu, Haber

GÜNDEM Haberleri

Almanya'nın "soykırım" iddialarını tanıyan tasarıya onay vermesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kararın Almanya-Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyeceğini açıkladı.

Kenya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşı Uhuru Kenyatta ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Almanya'da Federal Meclis'in "soykırım" iddialarını tanıyan bir tasarıya onay vermesiyle ilgili şunları söyledi:

''Az önce sayın Başbakan'la da telefon görüşmem oldu. Ortak kanaatimiz ilk adımımız büyükelçiyi istişarelerde bulunmak üzere Türkiye'ye çağırmak. Alman Parlamentosu'nun almış olduğu bu karar aslında Almanya-Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyecek olan bir karardır. Döndükten sonra bunların değerlendirmesini yapacağız ve nasıl bir adım atarız bunları konuşacağız ve ondan sonra da bizim asıl atmamız gereken adımları atacağız. Alman Parlamentosu'ndaki metinlerin değerlendirmesi yapılacak. Ondan sonra nihai kararımızı vereceğiz.''

Erdoğan öncesinde yaptığı açıklamalarda ise şu ifadeleri kullandı:
''Suriye ile alakalı olarak dünyanın en gelişmiş ülkelerinin liderleriyle şunu konuştum. Gelin Suriye'nin kuzeyinde terörden arınılmış güvenli bir bölge ilan edelim. Bu bölgeyi aynı zamanda uçuşa yasak bölge ilan edelim. Bu insanları artık çadırlardan kurtaralım. Ege Denizi'nden Akdeniz'de boğulmaktan kurtaralım. Hepsi şunu söyledi güzel ama bunu nasıl koruyacağız. Kıbrıs'ı ikiye böldünüz yeşil hat ilan ettiniz. Meksika Amerika arasından aynı şekilde bu tür hatlar ilan ettiniz. Dert başka. Onun için özellikle bu dünyada adalet sadece 5-10 ülkeye değil tüm dünyaya lazım. Türkiye'nin Suriye'de Irak'ta Libya'da yapmaya çalıştığı budur. Türkiye bu anlamda Doğu Afrika'nın istikrarı için Kenya ile birlikte çalışmaya hazırdır. İkili ticaret hacmimiz 144 milyon dolar. Bu rakam çok çok küçük. Bugün sayın başkana bir teklifte bulundum önümüze bir hedef koyalım. En kısa zamanda bu ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkaralım.''

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...