Osman Gazi Köprüsü rekorlarla geçit verdi

Düzenleyen:
Osman Gazi Köprüsü rekorlarla geçit verdi

GÜNDEM Haberleri

Orta açıklıkta dünyanın en büyük 4'üncü köprüsü olan Osman Gazi, bir otomobilin kara yolunu kullanarak 2 saatte geçtiği güzergâhı 4 dakikaya indirdi. Köprü, bayram sonuna kadar ücretsiz.

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü'nün açılışı dün yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katıldığı törenle hizmete giren köprü, birçok rekorun da kırılmasına aracılık etti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin son 13 yılda gerçekleştirdiği büyük kalkınma hamlesinin temel altyapısı, ulaşımdır” diyerek şunları söyledi: “Osmangazi Köprüsü bayram sonuna kadar ücretsiz olarak halkımızın hizmetinde olacaktır. Girişimci firmalarımızın bu jesti, aynı zamanda, bu köprümüzün sadakasıdır. Şimdi gündemimizde ne var biliyor musunuz? Ne olabilir? Evet, Çanakkale 1915 Köprüsü var.”

Terör olaylarına da değinen Erdoğan, şu değerlendirmeleri yaptı: “Bölücü terör örgütü PKK bir yandan, YPG bir yandan, DAEŞ denilen karanlık örgüt diğer yandan, irili ufaklı başka örgütler tasmalarını ellerinde tutan güçler tarafından ülkemizin üzerine salıverilmiştir. Biz bu maşa örgütlerin de onları üzerimize salanların da amaçlarını gayet iyi biliyoruz. Terör eninde sonunda dönüp kendini tutan eli sokan bir akrep gibidir çünkü karakteri budur, cibiliyeti budur. Bugün bizim ülkemizde patlayan bombalar, yarın mutlaka onları ülkemize gönderenlerin ellerinde de infilak edecektir. Biz hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın, terörü, terör örgütlerini, teröristleri topyekun reddeden bir ülkeyiz. Aynı onurlu tavrı diğer devletlerden de bekliyoruz.”
Osman Gazi Köprüsü rekorlarla geçit verdi
BAŞBAKAN YILDIRIM: Teröre cevap işte bu eserler
Başbakan Binali Yıldırım da törende, “Milletimiz rahat olsun. Teröre pabuç bırakacak değiliz. Onların efendilerine de pabuç bırakacak değiliz. Bu ülkeye göz dikenler, er geç hesabını verecekler. İşte bu eserler, teröre verilen en güzel cevap olacak” dedi. Yıldırım, şöyle devam etti: “Türkiye’nin barışına, huzuruna, kardeşliğine göz dikenler, terör olaylarıyla ülkemizi yıldırmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki Türkiye, 79 milyon milletiyle, 780 bin kilometrekare vatan toprağıyla dimdik ayaktadır, ay yıldızlı bayrağının altında ilelebet hür ve bağımsız yaşayacaktır. Eğer bir ülkede güven varsa, istikrar varsa, güçlü siyasi irade varsa yapılamayacak hiçbir iş yok, yerine getirilemeyecek hiçbir hizmet yok.”
Osman Gazi Köprüsü rekorlarla geçit verdi
2682 metre ile dünyada 4’üncü
30 Mart 2013’te temeli atılan ve 39 ayda tamamlanan köprü, 252 metre kule yüksekliğine, 35.93 metre tabliye genişliğine, bin 550 metre orta açıklığına ve 2682 metre uzunluğa sahip. Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada. Toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan ve Yap-İşlet-Devret sistemiyle inşa edilen 384 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en büyük ayağını oluşturan köprü, 4 dakikada geçilebilecek.
Osman Gazi Köprüsü rekorlarla geçit verdi
Sofuoğlu 30 saniyede geçti
Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü'nde, açılıştan önce rekor denemesi yaptı ve 400 kilometre hıza ulaştı. Dünya Supersport Şampiyonası'nda lider konumda bulunan Sofuoğlu, Osman Gazi Köprüsü'nün resmi açılışında planladığı hız denemesini, hava şartları sebebiyle sabah 05.00'te yaptı. Bu özel hız denemesinde 1.5 kilometrelik köprüyü 30 saniyenin altında geçen Sofuoğlu, dünya Supersport Şampiyonası'nda yarıştığı takımı Kawasaki tarafından H2R model motosikletle en yüksek hıza ulaşan isim oldu. Redbul adına yarışan Sofuoğlu, "Kawasaki'den geçen yıl bu motoru istediğimde en yüksek hızının 380 kilometre olduğunu söylediler. Orijinal ayarlarını koruyarak küçük değişiklikler yaptım. Son yaptığım denemede 390 kilometre hıza ulaşmıştım. Bugün 400'ü bulduk. Köprüden bundan daha hızlı bir geçiş olacağını sanmıyorum" dedi. 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...