Yüreğimiz bu defa Karadeniz'de yandı

Düzenleyen:
Yüreğimiz bu defa Karadeniz'de yandı

GÜNDEM Haberleri

Yüreğimiz bu sefer de Giresun’da yandı. Jandarmaya ait S-70 Sikorsky helikopter dağa çakıldı.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ile komutanlar, yanlarında eş ve çocuklarıyla birlikte helikopterle bölgedeki karakollara bayram ziyaretinde bulundu. Heyeti taşıyan Sikorsky, dönüşte henüz bilinmeyen bir sebeple Giresun Alucra’nın Tohumluk yaylasında düştü. Kazada, 7 kişi şehit oldu, 8 kişi de yaralandı. Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun içinde bulunduğu helikopter düştü. Kazada 7 kişi şehit oldu, 8 kişi de yaralandı.
Yüreğimizi yakan kaza, dün saat 17.30 sıralarında yaşandı. Tuğgeneral Doğru ile komutanlar, yanlarında eş ve çocuklarıyla birlikte Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç Jandarma Karakollarına bayram ziyaretinde bulundu. Toplam 15 kişilik heyet daha sonra S-70 Sikorsky tipi helikopterle Giresun’a dönüşe geçti. Helikopter, yoğun bir sisin bulunduğu Alucra’nın Tohumluk yaylasında dağa çakıldı.
Kaza mahalline ilk ulaşanlar yayladaki yakınlarına bayramlaşma için gelen köylüler oldu. Yaralılar hemen özel araçlarla hastanelere ve kaza için gönderilen ambulanslara ulaştırıldı. Kazada, 7 kişi şehit oldu, 8 kişi de yaralandı. Genelkurmay konuya ilişkin, “Sikorsky helikopteri, Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür. Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibarıyla helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından 7 kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan 8 kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir” açıklaması yaptı. 

ERDOĞAN AKAR’I ARADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazanın ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’dan bilgi aldı. Erdoğan’ın, hava şartlarından kaynaklı bir kaza kırım olduğu tahmin edilen olaydan derin üzüntü duyduğu belirtildi.

YILDIRIM: SEBEP HAVA ŞARTLARI
Başbakan Binali Yıldırım da konuyla ilgili, “Terör saldırısı ihtimali gözükmüyor. Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor” bilgisini verdi. Bölgede bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de, helikopter kazasının tamamen hava şartlarından kaynaklandığını belirterek,  “Hiçbir şekilde dışarıdan müdahale veya ona benzer saldırı nedeniyle düşme gibi bir hadise söz konusu değildir” dedi.
Yüreğimiz bu defa Karadeniz'de yandı
İŞTE ŞEHİTLERİMİZ VE YARALILARIN İSİMLERİ 
Kazada, İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin, helikopter pilotu Yüzbaşı Hilmi Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve Uzman Çavuş Adem Kara’nın eşi Sema Kara ehit oldu. Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan, Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir, Astsubay Üstçavuş Cemalettin Çoban, Teknisyen Astsubay Çavuş Muhammet Bedek ve Uzman Çavuş Adem Kara ise yaralandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...