Bakanların helikopteri de aynı yerde düşme tehlikesi atlatmış

Düzenleyen:
Bakanların helikopteri de aynı yerde düşme tehlikesi atlatmış

GÜNDEM Haberleri

Giresun’da yürek yakan kazada şehit olanlar ebediyete uğurlandı. Bakan Eroğlu, kazanın yaşandığı bölgede sis yoğunluğuna dikkat çekti ve kendisinin de benzer bir tehlike atlattığını söyledi.

Türkiye bayramın ilk gününde Giresun’dan gelen acı haberle sarsılmıştı. Alucra ilçesinde ormanlık alana düşen askeri helikopterde 7 asker ve asker yakını şehit olmuş, 8 kişi de yaralanmıştı. Şehitler için Ordu-Giresun Havaalanı’nda (OR-Gi) uğurlama töreni düzenlendi. Cenaze merasimine, Jandarma Yarbay Sadettin Şahin (45), Jandarma Pilot Yarbay Hilmi Özer (43) ile Nuran (49) ve Berrin Doğru (4), Didem Bayhan (39), Nihal Şahin (44) ve Sema Kara’nın (28) ailesi ve yakınları ile Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve diğer üst düzey komutanlar katıldı.
Kazada hayatlarını kaybedenlerin naaşları, cenaze araçlarından askerlerce alınarak yan yana konulan ve Türk bayrakları asılan platformlara yerleştirildi. Tören alanına gelen Akar, Kurtulmuş, Canikli ve Soylu, cenazelerin yakınlarına taziyelerini iletti. Törenin ardından cenazeler askerler tarafından Türk Hava Kuvvetleri’ne ait iki uçağa taşındı. Sadettin ve Nihal Şahin ile Didem Bayhan’ın naaşı Ankara’ya, Sema Kara’nın naaşı Erzincan’a, Nuran ve Berrin Doğru’nun naaşı ise Tokat’a gönderildi.

YARALILAR GATA’DA
 Helikopter kazasında yaralanan ve Giresun’da tedavi gören Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan, kızı Işıl Bayhan ile oğlu Erdal Bayhan ve helikopter teknisyeni Muharrem Demir, OR-Gi Havaalanı’ndan uçakla Ankara GATA’ya sevk edildi. 2 yaralı ise Giresun’da yoğun bakımda. Yaralı kurtulan yardımcı pilot üsteğmen Yüksel Kandemir’in  Sivas’ta tedavisi sürüyor.

“ORADA BİZ DE ÖLÜYORDUK” 
 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kazanın yaşandığı bölgeyle ilgili dikkat çekici bir ayrıntı vererek “Ben o bölgeyi de çok iyi biliyorum Alucra ile Yağlıdere arasında ben de çok geçtim, Hatta bir seferinde eski Enerji Bakanımız Hilmi Güler ile birlikte o bölgede helikoptere bindik ama inanır mısınız vadide sağa gitsek dağa çarpacak, sola gitsek dağa çarpacak, yükselemiyoruz, aşağı inemiyoruz yani büyük bir ölüm tehlikesi atlattık” dedi.

KAZANIN SEBEBİ HAVA ŞARTLARI
 Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, helikopterin düşme nedeninin tamamen hava koşullarından kaynaklandığını belirterek “Hiçbir şekilde dışarıdan müdahale veya ona benzer saldırı nedeniyle düşme gibi bir hadise söz konusu değildir” diye konuştu.
Bakanların helikopteri de aynı yerde düşme tehlikesi atlatmış
AKAR PAŞA TESELLİ ETTİ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, şehit yakınlarına taziyelerini iletti ve törende ağlayan bir çocuğu teselli etti
Bakanların helikopteri de aynı yerde düşme tehlikesi atlatmış
Törene katılan şehit yakınları tabuta sarılarak ağladı. Gözü yaşlı annelerin feryatları ise yürek dağladı.
Bakanların helikopteri de aynı yerde düşme tehlikesi atlatmış
GERİDE ACI ÖYKÜLER KALDI
8 aylık evliydi

Giresun’da hayatını kaybedenler geride acı öyküler bıraktı. Kazada Karamanlı Uzman Çavuş 31 yaşındaki Âdem Kara’nın eşi Sema Kara da şehit oldu. Uzman Çavuş Âdem Kara’nın 8 ay önce Seman Kara ile evlendiği öğrenildi. Kara’nın Hamidiye Mahallesi’nde yaşayan ailesi, kaza sonrası büyük sok yaşadı. İşçi emeklisi olan baba Zekeriya Kara ve fenalaşan ev kadını anne Nazende Kara’ya sağlık ekipleri müdahale etti. Sık sık şehit yakınlarını ziyaret eden 4 çocuk babası Tuğgeneral Mustafa Doğru da, kazada eşi Nuran Doğru ile 4 yaşındaki kızı Berrin’i kaybetti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...