HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Düşen helikopterin son görüntüsü ortaya çıktı

Düzenleyen:
Düşen helikopterin son görüntüsü ortaya çıktı
Giresun, Helikopter Düşmesi, Haber

GÜNDEM Haberleri

Giresun'da askerleri ve ailelerini taşıyan helikopterin düşmeden dakikalar görüntülendiği ortaya çıktı.

Giresun'un Alucra İlçesi Tohumluk Köyü kırsalında yaşanan faciada, askeri helikopterin düşmeden dakikalar önce alçalma anı bir vatandaş tarafından cep telefonunu kamerasıyla görüntülendi. Helikopterin düşmeden hemen önceki anlarına, akrabaları ile birlikte tanıklık eden avukat Ertaç Durak, düşmeden önce alçalarak kendine yer arayan helikopterin terör olaylarından dolayı bir yere doğru yakın bir markaj yaptığını düşündüklerini belirterek böyle bir kaza olacağının akıllarının ucundan bile geçmediğini söyledi.

ÖN VE ÜST KISMINDA IŞIK YANSIMASI BELİRİYOR

Avukat Ertaç Durak, bayram tatili için gittiği memleketi Alucra İlçesi Almurtlu Köyü'nde akrabaları ile birlikte pikniğe gitti. 2 bin 400 rakımlı bölgede piknik yapan grup, karşılarındaki bölgede uçan helikopteri gördü. Ardından Ertaç Durak'ın yakınları sürekli alçalan helikopteri cep telefonunu kamerasıyla görüntülemeye başladı. 30 saniyelik görüntüde helikopterin, alçalarak düştüğü nokta olan Tohumluk Köyü kırsalının aksi istikametine ve köye doğru ilerlediği görüntünün bazı anlarında helikopterin ön ve üst kısmında bir ışık yansıması belirdiği görüldü. Görüntülerin çekildiği yer ile helikopterin düştüğü yer arası mesafe kuş uçuşu yaklaşık 10 kilometre civarında görünüyor.

"TERÖR OLAYLARINDAN DOLAYI..."

Piknik sonrasında köylerine dönen grup bölgede bir helikopter kazası olduğunu öğrenince düşen helikopterin kameraya kayıt ettikleri helikopter olduğunu anlayıp büyük şok yaşadı. Ertaç Durak, görüntüyü yetkililere teslim ettiklerini söyleyerek, "Bayram tatili için Armutlu Köyü'ne gitmiştik. Orada pikniğimizi yapıyorduk. O sıra karşımızda bir helikopter geliyordu. O anda helikopterin böyle bir elzem kazaya uğrayacağı aklımızın ucuna gelmezdi. O noktada helikopteri dayımın oğlu kayıt altına almaya başladı. Helikopterde böyle çok değişik bir şekilde irtifa kaybı oldu ama biz onu çekerken bunu düşünmüyoruz. Biz bölgedeki terör olaylarından dolayı helikopterin havada seyrettiğini düşünüyoruz. Terör olaylarından dolayı helikopterin bir yere doğru yakın bir markaj yaptığı düşüncesi içindeyiz. O anda bu helikopter düşecek diye bir düşüncemiz söz konusu değil. Biz daha sonra helikopteri de takip etmedik. Biz uzman değiliz bilmiyoruz" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Helikopterin videoda göründüğü yer düştüğü bölgenin çok yakını. Dakikalar öncesi diyebiliriz. Bir helikoptere göre çok yakın bir yer. Biz hiç bir ses gürültü, patlama duymadık. Bulunduğumuz yer 2 bin 400 rakımlı bir yer. Bizim bulunduğumuz bölgede bir hava muhalefeti yoktu. Belki düştüğü yerde sis olabilir ama oraya kadar niye bu kadar alçaldı onu tabi biz bilmiyoruz uzmanlar bilebilir. Helikopterin düşeceği 40 yıl düşünsem aklımın ucuna gelmezdi. Bu olay hepimizi çok üzdü."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...